Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pripadnik Slovenske vojske udaril tudi natakarico

Policisti so ob zaključku obravnave odmevnega novembrskega pretepa 24-letnika v Selcah pri Pivki podali ovadbo proti dvema pripadnikoma Slovenske vojske.
Fotografija je simbolična. FOTO: Dokumentacija Dela
Fotografija je simbolična. FOTO: Dokumentacija Dela
V. U.
21. 12. 2018 | 13:32
21. 12. 2018 | 14:30
3:20
»Pretepača sta se nato vrnila v gostinski lokal, kjer je eden od njiju videl natakarico, ki v rokah drži telefon. Pristopil je do nje, jo z roko prijel za vrat, z drugo roko pa jo udaril po obrazu in ji zagrozil, da ne sme klicati policije. Nakar se je skupina osmih moških s kombiniranim vozilom Slovenske vojske odpeljala s kraja.«

Tako se v današnjem poročilu Policijske uprave Koper bere del ugotovitev ob zaključku obravnave znanega pretepa, ki se je 16. novembra v zgodnih jutranjih urah zgodil v vasi Selce na Pivškem. Epilog obravnave je kazenska ovadba proti 30-letnemu Mariborčanu in 28-letnemu Kočevcu, pripadnikoma Slovenske vojske.

16. novembra so policiste že ob 2.35 zjutraj obvestili o pretepu, v katerega je bilo vpletenih več oseb, pretepeni 24-letni Pivčan pa je bil zaradi poškodb odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana. Nasilneža sta sicer Pivčana po pretepu pustila ob cesti, ob prihodu policistov je ležal na njej.
 

S kombiniranim vozilom Slovenske vojske na popivanje


S koprske policije so že tedaj sporočili, da dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe. Vpleteni pripadniki sicer niso bili v uniformah, vendar so policisti tedanji sum, da naj bi bilo v incidentu udeleženo tudi vojaško vozilo, potrdili.

Sodeč po današnjem poročilu policistov se je s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v Selcah med 23. uro in polnočjo pripeljalo osem oseb v civilnih oblačilih. Nekateri so zatem med popivanjem začeli razbijati kozarce in se prepirati z ostalimi gosti.

»Kljub temu jim je natakarica postregla še z zadnjo pijačo, da bi lahko ob 2. uri zaprla lokal. Medtem ko sta dva od pripadnikov Slovenske vojske odšla iz lokala, je preostalih šest v pritličju stanovanjske hiše, v kateri se nahaja gostinski lokal, vstopilo v kuhinjski prostor, kjer so bile tri osebe,« se nadaljuje poročilo koprskih policistov.
 

S pulta v kuhinji vzel nož in se z njim ’igral’


»Eden od pripadnikov Slovenske vojske je s pulta v kuhinji vzel nož in se z njim ’igral’, vendar z njim ni nikomur grozil. Med zapuščanjem lokala je nato 24-letni Pivčan osebam v kuhinji namenil nekaj ’krepkih’ besed, zato sta 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec stekla za njim iz lokala in ga po približno 100 m ujela na avtobusnem postajališču pri glavni cesti. Tam sta z njim fizično obračunala.«

Ko sta, dva, obračunala z enim civilistom, mlajšim od njiju, sta se vrnila v lokal, kjer se je sodeč po poročilu eden izmed njiju spravil še na žensko. Proti obema, 30-letnemu Mariborčanu in 28-letnemu Kočevcu, bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma nasilništva. Napovedujejo hitre postopke.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine