Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Poskus umora na Tolminskem: Osumljenka poskušala ubiti sorodnika

45-letnica je minulo sredo onesposobila, nato napadla in poškodovala starejšega moškega, s katerim sta v sorodu, ter mu skušala vzeti življenje.
Fotografije je simbolična. FOTO: Mojca Marot
Fotografije je simbolična. FOTO: Mojca Marot
Be. B.
19. 8. 2024 | 13:16
19. 8. 2024 | 13:35
1:46

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so končali kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja zoper življenje in telo na Tolminskem. Preteklo sredo so bili malo pred 8. uro zjutraj obveščeni o kaznivem dejanju, na kraj dogodka so odšli policisti PP Tolmin in kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica.

Ugotovili so, da je 45-letna osumljenka onesposobila, nato pa napadla in poškodovala starejšega moškega, svojega  sorodnika. Poskušala ga je ubiti, pri tem je uporabila različne predmete. Moškemu so pravočasno priskočili na pomoč drugi ljudje v bližini in tako preprečili najhujše.

Obravnavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti.

Zaradi utemeljenega suma umora so na kraju dejanja osumljenki odvzeli prostost in jo pridržali v policijskih prostorih. Naslednji dan so jo privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici, ta je po zaslišanju odredil sodni pripor.

Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen najmanj petnajst let zapora. Za poskus umora se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, kazen pa je lahko tudi milejša.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine