Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Policija prijela 19-letnega Poljaka, ki je kradel, bežal in poškodoval policista

Po kraji je pobegnil v Italijo. 
Policista sta se v nesreči poškodovala. FOTO: PU Koper
Policista sta se v nesreči poškodovala. FOTO: PU Koper
S. S.
13. 8. 2018 | 10:48
13. 8. 2018 | 15:25
3:07
Koprski policisti so minuli ponedeljek, 6. avgusta, v dolini Dragonje pri naselju Župančiči obravnavali tujca, ki se je izkazal s tujo osebno izkaznico, nato pa v času postopka sunkovito speljal in pobegnil. Čeprav so ga policijske patrulje večkrat poskusile ustaviti, je tujec nadaljeval izjemno nevarno in predrzno vožnjo ter ogrožal policiste. Nato je vozilo zapustil na dvorišču stanovanjske hiše na Tribanski cesti v Kopru. V Šalari je potem ukradel drugo vozilo in z njim pobegnil.



Slovenski policisti so nemudoma obvestili hrvaške in italijanske kolege, saj so domnevali, da bi tujec zaradi pregona lahko pobegnil tudi v tujino. Policisti so v preiskavi med drugim pregledali vozilo, s katerim je osumljenec bežal pred policisti. Našli so več sledi in dokazov, med njimi osebne dokumente in bančne kartice osumljenca, 19-letnega državljana Poljske, so pojasnili na Policijski upravi Koper. 

Italijanski varnostni organi so še istega dne potrdili slovenske domneve, saj so prek nadzornih kamer zaznali prehod ukradenega osebnega avtomobila na območje Italije. Italijani so slovensko policijo obvestili še, da so v kraju Gradež dopoldne obravnavali tatvino kolesa, tatu – tujca brez dokumentov so tudi ujeli in pokazalo se je, da gre za pobeglega 19-letnega Poljaka. V Gradežu so nato tudi našli ukradeno vozilo lastnika iz Šalare pri Kopru. 

Sektor kriminalistične policije je nato 7. avgusta na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podal kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj, naslednjega dne je Okrožno sodišče v Kopru zoper 19-letnega Poljaka izdalo sklep o priporu ter na podlagi tega evropski priporni nalog za prijetje in predajo. 

Poljaka so prijeli novogoriški policisti še istega dne, 8. avgusta, in ga odpeljali v koprske zapore. Zdaj zoper njega poteka postopek zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za kateri je predpisana do petletna kazen zapora, in za kaznivo dejanje velike tatvine, za katero je prav tako predpisana kazen zapora do pet let.

Kriminalistična preiskava se medtem nadaljuje, in sicer policisti ugotavljajo, ali je 19-letnik 3. avgusta ukradel tudi vozilo na Poljskem, na katerem so bile nameščene nepripadajoče registrske tablice. Že podano kazensko ovadbo bodo v prihodnjih dneh dopolnili z novimi kaznivimi dejanji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine