Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Pod Malim vrhom umrl lovec, na Veliki planini pohodnici poškodovala krava

Gorski reševalci so v soboto vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično.
Reševalci GRZS v helikopterju. FOTO: Gorska reševalna zveza Slovenije
Reševalci GRZS v helikopterju. FOTO: Gorska reševalna zveza Slovenije
STA
17. 9. 2023 | 09:45
17. 9. 2023 | 12:29
3:04

Gorski reševalci so v soboto vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično. Pod Malim vrhom v občini Jezersko je namreč tujega lovca obšla slabost, oživljanje pa ni bilo uspešno, je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje.

Do nesreče pod Malim vrhom je prišlo v soboto nekaj pred 9. uro dopoldne. Policisti so bili obveščeni, da ima na območju Jezerskega 76-letni moški zdravstvene težave.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, je moški s prijatelji odšel na lov. Med hojo mu je postalo slabo in se je zgrudil na tla. Prisotni so takoj začeli s temeljnimi postopki oživljanja, v nadaljevanju pa so mu pomoč nudili tudi zdravstveno osebje in gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Jezersko, a neuspešno, tako da je 76-letnik umrl na kraju nesreče. Pokojnega je v dolino prepeljal helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo GRS Brnik, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Nekaj pred 11.30 so reševalci GRS Brnik s helikopterjem SV posredovali tudi na Kredarici, kjer si je pohodnica poškodovala nogo. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Nekaj po 12. uri je pri sestopu s Šmarne gore v občini Ljubljana padel pohodnik in si poškodoval gleženj. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana, Prostovoljnega gasilskega društva Tacen in GRS Ljubljana so pohodnika oskrbeli na kraju in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Okoli 13. ure pa so gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri transportu dveh oseb, ki so ju na Veliki planini v občini Kamnik poškodovale krave. Transportirali so ju v dolino. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je krava poškodovala državljanki Nizozemske, ki sta s psom hodili po območju Zelenega roba, kjer poteka prosta paša. 

S PU Kranj pa poročajo o 39-letnem poljskem pohodniku, ki je čez Hudičev žleb sestopal z Vršiča proti Koči na Gozdu. Zaradi teme si ni upal nadaljevati poti in zaprosil za pomoč. Reševalci GRS Kranjska Gora so za pot do njega potrebovali dve uri in ga nato pospremili v dolino. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine