Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Osumljenci večkratnega posilstva mladoletnice se bodo branili s prostosti

Hrvaške javnosti ni razburila le vest o večkratnem skupinskem posilstvu 15-letnice, temveč tudi to, da se bodo domnevni storilci branili s prostosti.
Fotografija je simbolična. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Fotografija je simbolična. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
STA
14. 10. 2019 | 15:29
14. 10. 2019 | 15:30
1:31
Hrvaška policija je kazensko ovadila sedem fantov med 17. in 19. letom starosti. Osumljeni so večkratnega skupinskega posilstva 15-letnice v kraju blizu Zadra. Zadrsko sodišče je vsem domnevnim storilcem – nekateri so dejanja priznali – minuli konec tedna dovolilo, da se branijo s prostosti.

Kaznivo dejanje so prvič storili avgusta lani, ko je bila 15-letnica na domači zabavi z več najstniki, med katerimi je bil tudi njen bivši fant. Dekle so trije osumljenci začeli spolno nadlegovati, zaklenili so jo v sobo, 19-letnik pa jo je spolno zlorabil, danes poroča Slobodna Dalmacija. Splitski časnik dodaja, da so posilstvo posneli z mobilnim telefonom, posnetek pa uporabili, da so dekle izsiljevali za nadaljnje spolne odnose.

Ker je odnose zavrnila, so ji grozili, da bodo posnetke predvajali njenim staršem in prijateljem. V letu dni so dekle skupno posilili najmanj šestkrat. Ker je izrazila namero, da jih bo prijavila policiji, jo je nekdanji fant brutalno pretepel, je poročal Večernji list.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine