Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Osumljena napada ostajata v priporu, policija išče pogrešanega 35-letnika

Državljana Slovenije in Črne gore sta Ljubljančana pretepla, eden od njiju ga je udarjal s pištolo. Za pogrešanega moškega pa sumijo, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
21. 11. 2019 | 16:05
21. 11. 2019 | 17:06
2:11
S Policijske uprave Koper so posredovali obvestilo o oboroženem napadu na moškega iz Ljubljane, ki se je zgodil prejšnji petek. Preiskovalni sodnik je za oba osumljenca odredil pripor, policisti še vedno iščejo pogrešano osebo, ki bi lahko bila žrtev kaznivega dejanja.

Policisti in kriminalisti PU Koper so, kot so zapisali, v petek na območju Ankarana obravnavali kaznivo dejanje nasilništva in kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, česar sta utemeljeno osumljena 29-letni državljan Slovenije in 29-letni državljan Črne gore, ki sta pretepla državljana Slovenije z območja Ljubljane in ga pri tem lažje telesno poškodovala.

Za napad je bila uporabljena pištola, s katero je eden od storilcev udarjal oškodovanega Ljubljančana po glavi. Oba osumljena storilca kaznivega dejanja sta bila 17. novembra s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je za oba odredil pripor. Oškodovanega Ljubljančana so sicer še isti dan odpustili iz bolnišnice v domačo oskrbo.

Policisti pa še vedno pogrešajo četrto osebo, 35-letnega moškega, o katerem so ugotovili, da se je na območje Ankarana pripeljal v osebnem avtomobilu skupaj z osebami, vpletenimi v opisano kaznivo dejanje. Nazadnje so ga na območju Ankarana videli 15. novembra dopoldne, njegovi svojci so dan zatem na Policijski postaji Ljubljana Vič podali prijavo, da ga pogrešajo.

Iz dosedanjih ugotovitev policisti sumijo, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja, še pravijo na PU Koper. Policija ga še išče, po doslej zbranih podatkih ni osumljen nobenega kaznivega dejanja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine