Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ogenj v londonskem Somerset Houseu

Na posnetkih znamenitega poslopja ob Temzi je videti dim, ki se vije iznad strehe konec 18. stoletja zgrajenega objekta.
Dim nad Somerset Housem. FOTO: James Rybacki/AFP
Dim nad Somerset Housem. FOTO: James Rybacki/AFP
STA
17. 8. 2024 | 15:16
17. 8. 2024 | 19:38
2:03

 Okoli 125 gasilcev se spopada s plameni, ki so zajeli londonski umetniški center Somerset House. Na današnjih posnetkih znamenitega poslopja ob reki Temzi je videti dim, ki se vije iznad strehe konec 18. stoletja zgrajenega objekta. V požaru po navedbah centra ni bil poškodovan nihče, prav tako plameni ne ogrožajo umetniških del.

Londonski gasilci so za medije povedali, da se spopadajo s požarom, ki je zajel del strehe Somerset House, piše francoska tiskovna agencija AFP.

»25 gasilskih vozil in okoli 125 gasilcev pomaga pri gašenju požara,« je na družbenem omrežju X zapisala londonska gasilska brigada. Zaradi požara je v okolici stavbe oviran promet.

Kakšnih sto gasilcev poskuša pogasiti ogenj. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
Kakšnih sto gasilcev poskuša pogasiti ogenj. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters

Pristojni so potrdili, da gori v zahodnem krilu objekta, tam pa ni umetniških del, piše britanski BBC.

Na uradnem profilu umetniškega centra, ki so ga odprli leta 1796, pa so zapisali, da trenutno gori majhen del poslopja, zaradi česar je center zaprt. Dodali so, da so vsi zaposleni in obiskovalci na varnem.

Somerset House je večje poslopje v neposredni bližini mosta Waterloo. Skozi bogato zgodovino je služilo več funkcijam, trenutno pa večinoma gosti umetniške in izobraževalne dogodke.

Dvorišče ikonične stavbe je bilo tudi prizorišče božične klasike Pravzaprav ljubezen iz leta 2003, stavba pa se je pojavila tudi v enem od filmov o Jamesu Bondu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine