Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Nepopravljivi zapornik zažgal celico

Niko Stariha, ki je stari znanec sodišč in policije, je podkuril v celici, ogenj pa bi lahko povzročil nevarnost za 179 zapornikov in pripornikov.
Niko Stariha bo za to dejanje sedel deset mesecev. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Niko Stariha bo za to dejanje sedel deset mesecev. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
2. 8. 2022 | 07:00
4:05

V nadaljevanju preberite:

Da je oktobra 2019 podkuril v celici, v kateri je bil nameščen, je pred okrožno kazensko sodnico Ano Testen priznal 44-letni Črnomeljčan Niko Stariha. Ogenj je uničil vzmetnico, rjuho, blazino in vse, kar je še bilo na postelji. Da se sam ne bi zastrupil, si je z mokro cunjo zaščitil obraz. Na srečo hujših posledic ni bilo.

Stariha, ki je bil doslej obsojen že kar 30-krat, lahko tako zapornim kaznim, ki so ga že doletele, prišteje še deset mesecev zapora. Toliko bo namreč moral sedeti, ker je zanetil požar v ljubljanskem priporu na Povšetovi. Nastalo je za nekaj več kot 700 evrov škode, tožilstvo pa ga je preganjalo zaradi poškodovanja tuje stvari in povzročitve splošne nevarnosti. Požar v sobi številka 58 je namreč povzročil nevarnost za 179 zapornikov in pripornikov, in če ga ne bi pogasili, bi se lahko razširil na 2,7 milijona evrov vredno stavbo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine