Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Na zabavah zlorabljali duševno zaostalega fanta

Matej Groznik si je neuspešno prizadeval za obnovo kazenskega postopka.
Tako okrožno kot višje sodišče v Ljubljani sta zavrnila zahtevo za obnovo kazenskega postopka zoper Mateja Groznika. FOTO: Marko Feist
Tako okrožno kot višje sodišče v Ljubljani sta zavrnila zahtevo za obnovo kazenskega postopka zoper Mateja Groznika. FOTO: Marko Feist
1. 8. 2023 | 05:00
5:10

V nadaljevanju preberite:

Tako okrožno kot višje sodišče v Ljubljani sta s sklepom zavrnila zahtevo za obnovo kazenskega postopka zoper Mateja Groznika, organizatorja razvratnih zabav, na katerih so zlorabljali tudi duševno zaostalega moškega in s katerim je imel nezaščitene spolne odnose kljub spolni bolezni.

image_alt
Na zabavah je prodajal duševnega bolnika

Za obnovo kazenskega postopka, za katero se je na ljubljanskem okrožnem, nato pa tudi na višjem sodišču boril Matej Groznik, so potrebni precej bolj tehtni dokazi, kot pa le »nove priče, ki so navedene zgolj z imeni oziroma vzdevki in telefonskimi številkami«.

Zanje obsojeni, kot so v svoji odločbi strnile ljubljanske višje sodnice, zatrjuje, »da bodo vedele izpovedati o odnosu med oškodovancem in obsojencem, ker ju poznajo več kot deset let, ter bodo lahko potrdile, da so bili spolni odnosi med njima prostovoljni, da je oškodovanec sam organiziral gejevske zabave, da ga ni prodajal tretjim osebam, da obsojenec ni povezan z dogodki v Zagrebu in oškodovancu ni prodajal mamil, ker je bil sam odvisnik in ni neupravičeno slikovno snemal«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine