Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Kradel in grozil, da bo vse postrelil

Zaradi kadrovske stiske v zaporih obtoženca ni bilo na sodišče.
Mirjan Jurkovič tudi sam toži državo. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda/Slovenske novice
Mirjan Jurkovič tudi sam toži državo. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda/Slovenske novice
16. 7. 2024 | 05:00
3:24

V nadaljevanju preberite:

Zaradi kadrovske stiske in ker se obtoženec ne strinja s tem, da bi predobravnavni narok opravili pred videokonferenco, za zdaj še ni jasno, kdaj bo stopil pred sodnico Majo Beg 27-letni Mirjan Jurkovič iz Kerinovega Grma. Očitajo mu več tatvin.

»Ko bom prišel iz zapora, bom vse postrelil in pobil,« je pred letom dni kričal Jurkovič, ko so ga zalotili pri tatvini. Na domačiji blizu Krškega, kjer prodajajo kmetijske pridelke, je najprej poskušal vlomiti v blagajno, ki je bila zraven hladilnika za prodajo jajc, nato pa manjšo kovinsko blagajno s silo telesa izpulil iz betonskega stebra. Ko jo je držal v naročju, da jo bo odnesel, sta ga zalotila lastnica in še en možak ter ga pridržala do prihoda policistov.

Še pred tem je vstopil v pisarno in skladišče domačije ter iz blagajne vzel ves denar, v njej je bilo na srečo le 5 evrov. Mesec dni prej je kradel tudi v Tušu v Krškem. Po trgovini je vozil otroški voziček, dal vanj zavoj plenic Pampers in z njimi mimo blagajne odkorakal ven. Na pozive prodajalke, naj jih plača, se je požvižgal.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine