Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Kobariškem se je ponesrečil jadralni padalec

Med letom nad pobočjem Stola nad Kobaridom se mu je zaprlo padalo, rezervnega je uspel odpreti šele tik nad tlemi.
Fotografija je simbolična. FOTO: Damjan Žibert/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Damjan Žibert/Delo
V. U.
2. 5. 2019 | 10:06
2. 5. 2019 | 10:29
1:42
Včeraj ob 14.31 je na južnem pobočju Starijskega vrha v občini Kobarid strmoglavil jadralni padalec, so sporočili z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ob nesreči so posredovali člani Gorske reševalne službe Tolmin, ki so poškodovanega padalca na kraju nesreče oskrbeli, zatem pa se je znova dvignil v nebo. Tokrat s helikopterjem Slovenske vojske, ki je prišel z Brnika in ga zatem v spremstvu pripadnikov Gorske reševalne službe Tolmin in Helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljal v splošno bolnišnico na Jesenicah.



Kot je sporočil Dean Božnik s PU Nova Gorica, gre za 49-letnega jadralnega padalca iz Madžarske, sicer udeleženca tekmovanja v jadralnem letenju. Letel je nad pobočjem Stola nad Kobaridom, pri čemer se mu je med vasjo Staro selo in Kobaridom, najverjetneje zaradi sunka vetra, zaprlo padalo.

Rezervno padalo mu je uspelo odpreti tik nad tlemi, tako da je pristal na kraju, imenovanem Starijski vrh. Ponesrečenec je občutil močne bolečine v predelu hrbta. Bovški policisti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, preiskovalca letalskih nesreč in incidentov Tonija Stojčevskega so že obvestili.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine