Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na stanovanjsko hišo padel brezpilotni letalnik

Pripada mednarodnim mirovnim silam na Kosovu. Preiskava o vzrokih nesreče že poteka.
Letalnik je bil na rutinski misiji spremljanja dejavnosti, katerih cilj je zagotavljanje varnosti v okolici, so sporočili iz Kforja.FOTO: Laura Hasani/Reuters
Letalnik je bil na rutinski misiji spremljanja dejavnosti, katerih cilj je zagotavljanje varnosti v okolici, so sporočili iz Kforja.FOTO: Laura Hasani/Reuters
STA
24. 3. 2022 | 09:38
24. 3. 2022 | 09:56
1:29

V Kosovski Mitrovici je na zasebno hišo včeraj padel brezpilotni letalnik. Gre za letalnik, ki pripada mednarodnim mirovnim silam na Kosovu (Kfor), so za kosovski spletni portal telegrami potrdili v Kforju. Preiskava o vzrokih nesreče že poteka.

Letalnik je strmoglavil v naselju Bair okoli 14. ure, padel pa je zaradi okvare, so sporočili iz Kforja. Dodali so, da je bil letalnik na rutinski misiji spremljanja dejavnosti, katerih cilj je zagotavljanje varnosti v okolici.

Lastnik hiše, na katero je padel letalnik, je za telegrami povedal, da je najprej udaril v balkon, potem pa padel na tla. Po njegovih besedah je bil velik približno tri metre.

Padec drona ni nikogar poškodoval, prav tako ni povzročil materialne škode.

Letalnik, ki je padel v Kosovski Mitrovici, je popolnoma drugačen od šesttonskega letalnika, ki je strmoglavil v Zagrebu. Gre namreč za taktični letalnik, ki leti največ 40 kilometrov od mesta, kjer je njegov operater, ima električni motor s propelerjem, doseže pa višino do 4500 metrov, ga je opisal strokovnjak za varnost Fadil Kajtazi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine