Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Motorist reševalec na nujni vožnji v rdečo luč, okreval bo vsaj eno leto

Vodja reševalne postaje Janez Kramar je predstavil podrobnosti prometne nesreče motorista v središču Ljubljane.
Nesreča motorista v središču prestolnice. FOTO: Blaž Samec/Delo
Nesreča motorista v središču prestolnice. FOTO: Blaž Samec/Delo
A. I., A. V.
5. 6. 2019 | 08:42
5. 6. 2019 | 19:51
4:35
V centru Ljubljane na Slovenski cesti se je zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je težje poškodoval šestindvajsetletni reševalec na motorju.

Vodja reševalne postaje Janez Kramar je potrdil, da je reševalec nesrečo preživel in da je v stabilnem stanju. »Okrevanje bo dolgotrajno, vsaj do enega leta. Ima namreč težje poškodbe, ki pa jih zaradi varovanja osebnih podatkov ne smemo razkriti,« je povedal Kramar. 

»Motoristi reševalci opravljajo zelo nevarno delo. Preostale udeležence v prometu opozarjamo, naj bodo na reševalce še posebno pozorni, saj gre za najbolj ogrožene udeležence v prometu,« je ob tem opozoril Kramar.



Znanih je že nekaj več podrobnosti o prometni nesreči. »Naš reševalec je šel na pomoč motoristu, ki se je poškodoval v drugi prometni nesreči,« je opisal Kramar. »Na nujni vožnji je zapeljal v rdečo luč in trčil v avtomobil, ki je spregledal modre luči reševalca. Do danes še ni bilo takšne prometne nesreče, saj so naši fantje zelo dobri vozniki.«

Motorist je huje poškodovan. FOTO: Toni Tratnjek
Motorist je huje poškodovan. FOTO: Toni Tratnjek

 

Kramar: O krivdi ne bi govoril


Kdo je kriv za prometno nesrečo, bo še veliko govora. »O krivdi ne bi govoril, naj policija opravi svoje delo,« je rekel Kramar. »Že večkrat smo opozarjali, da je treba spremeniti predpise, da nujna vožnja reševalcev postane olajševalna okoliščina.« Pretreseni so tudi preostali reševalci, ki so na kraju nesreče nudili prvi pomoč svojemu sodelavcu. »Najtežje je oskrbovati prav kolege reševalce, zato smo današnjim reševalcem nudili tudi strokovno pomoč,« je pristavil Kramar.

Policisti za zdaj drugih podrobnosti niso izdali, saj preiskava dogodka še poteka. »Šestindvajsetletni motorist reševalec je pri vožnji po Trgu OF uporabljal posebne svetlobne in zvočne znake (modro luč in zvočni znak). Ko je pripeljal do križišča s Slovensko cesto, je z vožnjo nadaljeval naravnost skozi križišče proti Tivolski cesti ter trčil z osebnim vozilom 30-letnega voznika, ki je takrat pripeljal iz smeri Tivolske ceste ter v križišču zavijal levo na Dunajsko cesto,« je povedala Maja Ciperle Adlešič s Pu Ljubljana.



V nesreči je padel reševalec na motorju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V nesreči je padel reševalec na motorju. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

 

Trčil in zletel po zraku


Motorist reševalec na nujni vožnji je trčil v audija A6 karavan in zletel po zraku. Na kraj nesreče so prispela tri reševalna vozila, policisti in dva gasilska tovornjaka. Razbitine motorja so ležale več deset metrov stran od prometne nesreče. Audi A6 karavan, v katerega je trčil motorist reševalec, je po nesreči obstal nekaj deset metrov naprej na Dunajski cesti, poškodbe na avtomobilu pa so bile opazne na desni strani pri sovozniku.

Del motorja – njegova navigacijska naprava – je ležal več metrov stran od kraja nesreče. FOTO: A. V.
Del motorja – njegova navigacijska naprava – je ležal več metrov stran od kraja nesreče. FOTO: A. V.


Zaradi prometne nesreče je bila cesta v križišču Tivolske in Slovenske ceste na Bavarskem dvoru popolnoma zaprta, a so jo kasneje spet odprli.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine