Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Moški na Hrvaškem v domu za starejše ubil pet ljudi, Plenković je zgrožen

Med ubitimi naj bi bila tudi strelčeva mati. Najmanj pet oseb je ranjenih, med njimi je ena oseba v kritičnem stanju.
Prizorišče današnjega streljanja v Daruvarju. FOTO: Nikola Blazekovic/AFP
Prizorišče današnjega streljanja v Daruvarju. FOTO: Nikola Blazekovic/AFP
Be. B., STA
22. 7. 2024 | 11:52
22. 7. 2024 | 14:07
2:52

V strelskem napadu v domu za starejše v hrvaškem Daruvarju je danes dopoldne oboroženi moški ubil najmanj pet ljudi, najmanj pet oseb je ranjenih, poročajo hrvaški mediji. Morilec je s kraja zločina pobegnil, a ga je policija kmalu po incidentu ujela in pridržala v enem izmed bližnjih lokalov. Policija dogodka uradno še ni komentirala.

Kot je neuradno izvedel Jutarnji list, je napadalec rojen leta 1973, veteran vojne na Hrvaškem. V dom je prišel s pištolo, med ubitimi so menda strelčeva mati, stanovalci doma in zaposleni. Najmanj pet oseb je ranjenih. Ena je v kritičnem stanju, dva ranjenca sta zunaj smrtne nevarnosti, podatkov o drugih ni. V incidentu so bile domnevno ubite skupno štiri varovanke in ena uslužbenka manjšega zasebnega doma za starejše in nemočne.

FOTO: Nikola Blazekovic/AFP
FOTO: Nikola Blazekovic/AFP

Lokalni slavonski mediji pišejo, da je osumljenec upokojeni pripadnik vojaške policije.

Policija je potrdila, da so osumljenca prijeli

Policija je za zdaj sporočila le, da je okoli 10. ure dopoldne prejela prijavo o streljanju, in potrdila, da so prijeli osumljenca.

Hrvaški premier Andrej Plenković je iz Splita izrazil zgroženost nad incidentom.

FOTO: Nikola Blazekovic/AFP
FOTO: Nikola Blazekovic/AFP

Kot piše Jutarnji list in kot je na omrežju X zapisal tudi Plenković, bosta v Daruvar odšla minister za zdravje Vili Beroš in Marin Piletić, minister za delo, pokojninski sistem, družino in socialno politiko, popoldne pa se bo tja odpravil tudi minister za notranje zadeve Davor Božinović

Zaposleni v trgovini v Daruvarju je za Dnevnik.hr povedal, kako sta v trgovino pritekla dva uslužbenca doma starejših občanov, eden s poškodovanim očesom, drugi pa s kroglo v prsnem košu. Povedali so mu, da je v dom prišel moški in začel streljati na oskrbovance in zaposlene.

Dom za starejše, v katerem je danes napadalec ubil pet ljudi, med njimi menda tudi svojo mater. FOTO: Nikola Blazekovic/AFP
Dom za starejše, v katerem je danes napadalec ubil pet ljudi, med njimi menda tudi svojo mater. FOTO: Nikola Blazekovic/AFP

Trgovec je takoj poklical reševalce in policijo, saj so oškodovanci prepoznali morilca in ga videli vstopiti v bližnjo kavarno. »Poklical sem tudi policijo in jim povedal, kje je morilec. Ta naj bi se usedel in naročil pijačo, pištolo pa odložil na mizo,« je za Dnevnik.hr povedal zaposleni v trgovini.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine