Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Kolesar ob cesti našel onemogle Afganistance, tudi otroke

Policisti, ki varujejo našo mejo, so imeli v ponedeljek in v noči na torek veliko dela z nelegalnimi prebežniki.
Policisti so imeli največ dela na koprskem koncu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Policisti so imeli največ dela na koprskem koncu. FOTO: Roman Šipić/Delo
Ju. P.
14. 8. 2019 | 08:00
3:47
Ljubljana – Policisti so imeli v ponedeljek in v noči na torek kar nekaj dela z ilegalnimi migracijami. O prijetju tujcev, ki so v našo državo vstopili nelegalno, so poročali s policijskih uprav Novo mesto, Maribor, Ljubljana, Murska Sobota, največ dela pa so imeli na PU Koper.

Tako so na Sviščakih policisti prijeli državljana Alžirije, ki je bil po končanih postopkih vrnjen na Hrvaško, je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper. Dopoldne pa so na hitri cesti Koper–Bertoki prijeli državljana Turčije, ki so ga prav tako vrnili na Hrvaško.

Popoldne ob 15.32 je patrulja na avtocesti na Ravbarkomadi proti Kopru ustavljala voznika taksija. Ugotovili so, da vozi državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito. Policiste pa je poklical tudi občan, ki je kolesaril na cesti Gradišče–Golac in povedal, da je srečal več oseb, ki so obnemogle. »Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil,« je povedala Anita Leskovec.
 

Bežali pred policisti


Tudi v Dolenjah pri Jelšanah so prijeli tri državljane Kosova, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, pri Jelšanah pa še državljana Sirije, ki ga čaka enaka usoda. Ob pol enajstih zvečer pa so policisti od Finide proti Kozini ustavljali osebni avto bmw z madžarskimi registrskimi številkami. »Večkrat ponovljenih znakov policije voznik ni upošteval in je pospešeno peljal naprej za Markovščino proti Kozini,« je povedala Anita Leskovec in dodala, da je bilo vozilo, ki so ga našli v Materiji, že prazno.

»Policisti so nekaj minut za tem prijeli državljana Egipta, nato pa še voznika, 24-letnega državljana Madžarske, za katerega je bilo odrejeno pridržanje. V postopku so ugotovili še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zasegli tudi vozilo. Postopki še potekajo,« je sporočila.

Ponoči ob 2.42 pa je na mejni prehod Dragonja na redni liniji iz Trsta pripeljal avtobus, na katerem je bil državljan Kosova, ki mu je leta 2018 poteklo dovoljenje za prebivanje v Italiji in ima stransko kazen izgon iz države. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito.

FOTO: Delo
FOTO: Delo


S PU Murska sobota pa so sporočili, da so v 24 urah do 7. ure v torek na območju PP Lendava in Ljutomer prijeli 30 tujcev, državljane Irana, Sirije, Alžirije, Iraka, Tunizije in Maroka. Nekateri so zaprosili za azil, druge bodo vrnili hrvaškim kolegom. Tudi na PU Ljubljana so imeli opravka z osmimi Alžirci, ki so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti PU Novo mesto pa so na območju Radencev, Primosteka in Velike Loke izsledili in prijeli 14 tujcev. Policijski postopki z 12 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Pakistana včeraj še niso bili zaključeni.

V ponedeljek popoldne pa je patrulja PP Gorišnica v kraju Meje ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Iraka. Kmalu zatem pa so v Stojncih ustavili še drug osebni avtomobil, v katerem sta bila dva državljana Iraka, ki imata urejen status bivanja v Nemčiji. Policisti PP Podlehnik pa so okoli 22. ure po nedovoljenem prestopu državne meje prijeli državljana Pakistana, ki ga bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine