Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Jutri vse o domnevni goljufiji in oškodovanju delničarjev Thermane

Celjski kriminalisti so sklenili eno od preiskav v laški družbi Thermana, oškodovanje naj bi bilo večmilijonsko.
Kaj se je dogajalo v Thermani, bodo celjski kriminalisti pojasnili jutri. FOTO: Leon Vidic/Delo
Kaj se je dogajalo v Thermani, bodo celjski kriminalisti pojasnili jutri. FOTO: Leon Vidic/Delo
20. 11. 2018 | 18:30
2:40
Celje – Celjski kriminalisti bodo jutri predstavili podrobnosti preiskave domnevnih kaznivih dejanj pri poslovanju laške družbe Thermana. Osumljenca naj bi nekdanje delničarje oškodovala za več milijonov evrov. Delničarji so že pred leti ovadili nekdanjega predsednika uprave Andreja Bošnjaka in nekdanjo prokuristko Natašo Tomić.

Nekdanji delničarji, ki so imeli skupaj okoli 20 odstotkov delnic Thermane, že štiri leta upajo, da bodo pristojni organi ugotovili, da naj bi delničarji na podlagi spornih cenitev in prevrednotenj vrednosti nepremičnin laške družbe ostali brez svojega premoženja. Ovadbe so na policijo podali že pred leti, skupaj z vso dokumentacijo, ki naj bi dokazovala, kako je uprava s takratnim predsednikom Bošnjakom poskrbela, da je Thermana postala insolventna, pristala v prisilni poravnavi, po konverziji terjatev v osnovni delež družbe, kar je predlaga uprava, pa je lastnica družbe postala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).



Celjski kriminalisti in predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada so junija lani opravili več hišnih preiskav, tudi pri Bošnjaku. Iz celjske policijske uprave so lani sporočili, da sta menda osumljena »s cenitvami, spremembo vrednotenja in zlorabo institutov korporacijskega in insolvenčnega prava delničarje družbe oškodovala za ves vložek oziroma pravice iz njihovih delnic, tako lastniške kot upravljavske, ki znašajo nominalno več kot 15 milijonov evrov«. Kaj so v dobrem letu še odkrili kriminalisti, bodo pojasnili jutri. Za zdaj so sporočili le, da so dve osebi ovadili zaradi goljufije.

To niso edini kazenski postopki v Thermani. Na tožilstvu so eno že zavrgli, ena zadeva pa je še v predkazenskem postopku. V tem primeru naj bi šlo za zadevo gradnje novega termalnega parka, ovadeni pa so bili izvajalci, ki so termalni park gradili, in tudi nekdanji direktor družbe Roman Matek, ki je to omogočil. Matek je tudi nekdanji delničar in tako kot drugi nekdanji delničarji toži Thermano na gospodarskem oddelku celjskega okrožnega sodišča. Gospodarski spor še ni končan in se nadaljuje prav jutri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine