Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Je obžalovanje le sprememba taktike?

Na sojenju Silvu Drevenšku je pričal njegov nekdanji svak.
Silvo Drevenšek se mora zagovarjati zaradi umorov nekdanje partnerice in njenih staršev. FOTO: Oste Bakal
Silvo Drevenšek se mora zagovarjati zaradi umorov nekdanje partnerice in njenih staršev. FOTO: Oste Bakal
Ju. P.
8. 6. 2022 | 17:52
8. 6. 2022 | 17:54
2:11

S pričanjem oškodovanca Mihe Lešnika se je na ptujskem sodišču nadaljevalo ponovljeno sojenje Silvu Drevenšku za trojni umor na predlanski božični večer v Gerečji vasi. Brat in sin umorjenih, ki zdaj skrbi za mladoletnega sina umorjene sestre in obdolženega, je po poročanju STA ponedeljkov zagovor slednjega označil izključno za preobrat v taktiki obrambe.

Drevenšek je namreč v ponedeljek pred sodiščem spregovoril in presenetil z obžalovanjem dejanja, za katero mu menda ni jasno, kako se je sploh lahko zgodilo, družino svoje partnerice pa je hvalil, češ da so ga lepo sprejeli. Vse skupaj je pripisal psihičnemu stanju, v kakršnem je bil, ter nenehni opitosti.

A njegov nekdanji svak meni, da mu taktika A v prvem sojenju ni uspela, »zato bo obramba očitno poskusila s taktiko B.« Kot je dejal med drugim, je bila njegova sestra od obdolženega že dolgo deležna grobih žaljivk in celo spolnega nadlegovanja, še bolj pa naj bi ta sovražil njuna starša, zlasti mamo, ki je kakšen mesec pred tragedijo tudi poklicala policijo. Drevenšek naj bi jima očital, da mu želita odvzeti novo hišo in da proti njemu ščuvata njegovega sina.

Po njegovem mnenju obdolženi še zdaleč ni imel takih težav z alkoholom, kot jih je želel prikazati, pač pa naj bi bil samovšečen človek, ki nikakor ne želi sprejeti poraza. Kot je povedal, so zaradi njegovih groženj ves december živeli kot v bunkerju, iz hiše so odhajali le takrat, ko Drevenška ni bilo doma, kadar pa je bil doma, jih je neprestano, tudi po več ur, opazoval z dvorišča.

Obdolženi je zatrdil, da marsikaj, kar je povedal Lešnik, ne drži, saj da tako hudega sovraštva med njimi ni bilo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine