Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Iračana, ki je napadel taksista, sumijo tudi poskusa umora

Po napadu na taksista ga obtožujejo treh kaznivih dejanj.
Do spora med taksistom in Iračanom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni potnik ni imel denarja, s katerim bi plačal. FOTO: Jure Eržen
Do spora med taksistom in Iračanom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni potnik ni imel denarja, s katerim bi plačal. FOTO: Jure Eržen
L. Z.
9. 7. 2019 | 17:07
9. 7. 2019 | 21:43
1:24
26-letnega Iračana, ki je v nedeljo zvečer napadel taksista in kasneje napadel še policista, so danes pripeljali pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Predtem so ga danes dopoldne najprej odpustili iz šempetrske bolnišnice, kjer je bil operiran, ker ga je napadeni policist ustrelil v spodnji del desne noge. Nato so Iračana namestili v prostorih za pridržanje na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Iračana utemeljeno sumijo poskusa uboja taksista, poskusa odvzema motornega vozila in poskusa umora policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti, so sporočili s PU Nova Gorica.

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor za Iračana; odpeljali so ga v koprske zapore.

Do spora med taksistom in Iračanom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni potnik ni imel denarja, s katerim bi plačal, so pojasnili na novinarski konferenci PU Nova Gorica. Taksist je nato ustavil ob cesti na izvozu Vogrsko, potnik pa ga je napadel z nožem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine