Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Goljufom dal dostop do računalnika, ukradli so mu 40.000 evrov

Policisti spet ljudi opozarjajo, naj ne nasedajo goljufom, ampak s svojimi osebnimi podatki ravnajo preudarno in previdno.
Kriptovalute. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Kriptovalute. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
A. I.
25. 4. 2023 | 10:54
26. 4. 2023 | 12:23
1:49

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da policisti obravnavajo goljufijo s kriptovalutami. Oškodovanec s ptujskega območja je prejel klic, da ima na trgovalnem računu večji znesek finančnih sredstev, čeprav z njim menda ni trgoval. Posredoval je podatke in pri tem še omogočil dostop do upravljanja računalnika. Z računa so mu odtegnili dobrih šest tisoč evrov.

V še večjih težavah se je znašel moški s slovenskobistriškega. Z računa so mu odtegnili skoraj 40.000 evrov. S PU Maribor poročajo, da je prejel klic, da bodo zaprli njegov trgovalni račun s kriptovalutami, na katerega je sam nakazal le manjši znesek. Obljubili so mu, da mu bodo nakazali dobiček. Posredoval jim je osebne in bančne podatke ter omogočil dostop do upravljanja računalnika, nato so mu z računa odtegnili skoraj 40.000 evrov.   

Pri naložbenih prevarah gre pogosto za navidezno dobičkonosne naložbene priložnosti, kot so delnice, obveznice, kriptovalute, žlahtne kovine, nepremičninske naložbe v tujini ali alternativni viri energije. Policisti spet opozarjajo vse, naj ne nasedajo goljufom, ampak ravnajo preudarno in previdno. Več informacij je na voljo na njihovi spletni strani.   

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine