Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Fizični napad v centru Ljubljane, življenje žrtve ogroženo

Osumljencu so odvzeli prostost, v preteklosti je že bil obravnavan zaradi nasilja.
Točen motiv napada ni znan, z žrtvijo se poznata od prej. FOTO: Blaž Samec/Delo
Točen motiv napada ni znan, z žrtvijo se poznata od prej. FOTO: Blaž Samec/Delo
Pi. K.
16. 11. 2022 | 11:03
16. 11. 2022 | 15:09
1:59

Včeraj pozno popoldne so policisti prejeli obvestilo o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. Napad naj bi se zgodil v podhodu pod Slovensko cesto, med Kongresnim trgom in Plečnikovim trgom (in ne Parlament pubu, kot smo neuradne informacije povzemali sprva).

Po doslej zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že od leta 2010 biva na območju Slovenije na podlagi dovoljenja o bivanju za tujce. Gre za tujca, ki ga ni moč vrniti v izvorno državo. Glede tega potekajo postopki drugih pristojnih organov.

Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah. »Motiv za dejanje do zdaj ni znan, z oškodovanko se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Osumljenca so že obravnavali za različna kazniva dejanja z elementi nasilja. Glede tega poteka intenzivna kriminalistična preiskava. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, osumljenega pa bodo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine