Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Delavca ubila elektrika

Kriminalisti preiskujejo, ali obstaja sum storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
S. S.
4. 7. 2019 | 12:10
4. 7. 2019 | 12:10
1:30
Podjetje za dobavo električne energije so včeraj, malo pred 14. uro obvestili, da v Spodnji Velki ni elektrike. Nadzorni monter je ugotovil, da je na tamkajšnji transformatorski postaji pregorela visokonapetostna varovalka.

Obvestil je pristojna delavca, da zamenjata varovalko. 59-letni delavec je splezal približno šest metrov visoko na električni drog, kjer naj bi se čez čas odpel z varnostnega pasu, ob tem pa zadel v enega od vodnikov, zato ga je streslo okoli 20.000 V električne napetosti, so navedli na Policijski upravi Maribor. Ob udaru je padel z droga in negiben obležal. Sodelavec ga je nemudoma začel oživljati, na pomoč sta mu priskočila še domačin, na čigar posestvu stoji električni  drog, in policist PP Gorišnica, ki stanuje v bližini. Poškodovani moški je kljub pomoči umrl.

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Maribor, ki je vodil ogled kraja nesreče, je odredil nekatera dodatna preiskovalna opravila, državna tožilka pa je kriminalistom podala potrebne usmeritve za nadaljnje delo. Kriminalistična preiskava nesreče se nadaljuje v smeri ugotavljanja elementov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine