Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

68-letni Nemec se je poškodoval pri teku po pobočju

S padalom je nameraval vzleteti v lastni režiji na vzletišču za jadralne padalce na Kobali na vzhodno stran vzletišča.
Fotografija je simbolična. Prikazuje nesrečo češkega jadralnega padalca Trnovo ob Soči. FOTO: PU Nova Gorica
Fotografija je simbolična. Prikazuje nesrečo češkega jadralnega padalca Trnovo ob Soči. FOTO: PU Nova Gorica
P. M.
5. 8. 2024 | 09:20
5. 8. 2024 | 09:34
1:50

S Policijske uprave Nova Gorica poročajo, da so jih včeraj okoli poldneva obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca na Kobali, 1080 metrov visokem vrhu, ki se nahaja vzhodno od Tolmina in je priljubljeno vzletišče jadralnih padalcev in zmajarjev.

Ugotovili so, da je nameraval 68-letni jadralni padalec, državljan Nemčije, ob 11.45 s svojim padalom vzleteti v lastni režiji na vzletišču za jadralne padalce na Kobali na vzhodno stran vzletišča. Pri teku po pobočju prej omenjenega vzletišča je nemški jadralni padalec zaradi napačnega manevra padel po tleh in se pri tem huje telesno poškodoval; poškodoval si je desno zapestje. Kot navajajo policisti, je bilo za nesrečo krivo to, da je »preveč zategnil zanke – komande«.

Kasneje so poškodovanca na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Tolminski policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako je o nesreči Policijska uprava obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine