Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

62-letni osumljenec je še vedno v smrtni nevarnosti

Osumljenec je streljal na policistko in policista, ki jima je bila nudena pomoč. Lažje poškodovano policistko so oskrbeli v bolnišnici in je v domači oskrbi.
Zaključili so z ogledom kraja dejanja in poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja. FOTO: PU Novo Mesto
Zaključili so z ogledom kraja dejanja in poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja. FOTO: PU Novo Mesto
Be. B.
7. 7. 2023 | 16:16
7. 7. 2023 | 16:16
2:15

Včeraj popoldne so v naselju Šmarjeta v občini Šmarješke Toplice odjeknili streli. Policista sta ustavila moškega, ki je vozil pod vplivom alkohola, in mu odvzela vozniško dovoljenje. Vrnil se je s puško in začel streljati na policista. Pri tem je ranil policistko in pobegnil. Kriminalisti so ga pozneje našli doma, kjer se je sam poškodoval, zaradi hudih poškodb so ga prepeljali v bolnišnico.

image_alt
Šel domov po puško in ranil policistko

Kot so danes sporočili s policije, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto nadaljujejo z intenzivno preiskavo  in ugotavljanjem vseh okoliščin streljanja. Zaključili so z ogledom kraja dejanja in poškodovanega službenega avtomobila, opravili pa bodo tudi druga preiskovalna dejanja.

Kot so navedli v sporočilu za javnost, je bilo policisti in policistu nudena ustrezna pomoč, lažje poškodovano policistko  so  oskrbeli v bolnišnici in je že v domači oskrbi. Kot so dodali, je po zadnjih podatkih 62-letni osumljenec kaznivega dejanja poskusa umora, ki se je s strelnim orožjem poškodoval sam, še vedno v smrtni nevarnosti.

Po zakonu tri leta zapora ali hujša kazen

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom najmanj petnajst let kaznuje, kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje iz morilske sile, iz koristoljubnosti,  zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali  iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov.  Kdor je zvršitev naklepnega kaznivega dejanja začel, pa ga ni dokončal, se kaznuje za poskus, če gre za kaznivo dejanje, za katero se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine