Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Včasih je težje jesti kot kolesariti

Zakaj udeleženci dirke po Franciji hodijo spat pozno, kako je videti njihov prehranski režim in kaj se zgodi, če morajo med etapo na malo ali veliko potrebo.
Na vprašanje, kako je s postanki za malo potrebo, je Tadej Pogačar odgovoril, da se vsi ustavijo, ko se ustavi rumena majica. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Na vprašanje, kako je s postanki za malo potrebo, je Tadej Pogačar odgovoril, da se vsi ustavijo, ko se ustavi rumena majica. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
15. 7. 2023 | 08:00
0:26

V nadaljevanju preberite:

Vati, kilometri, kilometri na uro, ure, minute in sekunde, odstotki naklona … Pogosto se zgodi, da kolesarstvo zreduciramo na nekaj številk, od katerih je odvisno, kdo bo najhitreje prevozil razdaljo od točke A do točke B. Pri tem pozabljamo, da na počutje kolesarjev vplivajo tudi povsem običajne potrebe, ki niso povezane zgolj z večurnim poganjanjem pedalov, ampak z življenjem slehernika. O tem, zakaj udeleženci dirke po Franciji hodijo spat razmeroma pozno, kako je videti njihov prehranski režim in kaj se zgodi, če morajo iti med etapo na malo ali veliko potrebo, smo se pogovarjali z Valterjem Bončo, enim prvih slovenskih kolesarskih profesionalcev, in nutricionistom Timom Podlogarjem, ki skrbi za prehrano ekipe Bora-Hansgrohe.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine