Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Prihodnost na krožniku

Do podnebja prijaznejše prehranjevanje še nikoli ni bilo lažje, hkrati pa z vidika ohranitve življenja na planetu še nikoli pomembnejše, kot je v tem trenutku.
Koruzna polja: najpogostejši razgled na slovenskem podeželju FOTO: Roman Šipić
Koruzna polja: najpogostejši razgled na slovenskem podeželju FOTO: Roman Šipić
22. 8. 2021 | 08:30
22. 8. 2021 | 08:37
11:07

V nadaljevanju preberite:


Letošnji julij je bil po poročanju ameriške agencije za oceane in ozračje najbolj vroč mesec v zadnjih 142 letih, odkar izvajajo meritve. V teh dneh so tudi Združeni narodi v svojem poročilu opozorili, da podnebne spremembe bistveno vplivajo na Zemljo, pri čemer naj bi bile nekatere spremembe najverjetneje »nepopravljive še več stoletij ali celo tisočletij«. Generalni sekretar ZN António Guterres je ugotovitve označil za »rdeči alarm za človeštvo«. Svetovni sistem preskrbe s hrano povzroča skoraj tret­jino vseh antropogenih izpustov toplogrednih plinov in je eden glavnih vzrokov za podnebno krizo, sredi katere smo se znašli. Globalnega segrevanja torej ne bo mogoče zadržati pod še znosnima dvema stopin­jama Celzija brez sprememb v načinu proizvodnje in porabe hrane.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine