Ena slovenska restavracija ima dve zvezdici, namesto lanskih pet jih ima zdaj že šest po eno, sedem restavracij ima ob vratih oznako Bib Gourmand.
Galerija
Za vrnitev dobrojedcev v restavracije bo potrebna sprememba koncepta, krajši, cenejši meniji, s katerimi bodo chefi težje potrjevali svojo kreativnost. Foto Lionel Bonaventure Afp/getty Images
Drugič so bile podeljene Michelinove zvezdice za slovenske chefe, ki so med pandemijo pokazali odpornost, borbenost in talentiranost. V primerjavi s prejšnjim letom ima Slovenija eno zvezdico več. Pa vendar: panogi so razmere zelo škodile, kljub prestižu, ki ga prinašajo ocene Michelinovega vodnika, se morajo chefi in lastniki spraševati o prihodnosti. Restavracije naj bi po nekaterih mnenjih predpandemijsko stanje dosegle šele leta 2024, a napovedi pravijo, da bo vse drugače. Kako drugače?
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji