Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolumne

Ocenjevanje na ladji sredi neurja

Ena slovenska restavracija ima dve zvezdici, namesto lanskih pet jih ima zdaj že šest po eno, sedem restavracij ima ob vratih oznako Bib Gourmand.
Za vrnitev dobrojedcev v restavracije bo potrebna sprememba koncepta, krajši, cenejši meniji, s katerimi bodo chefi težje potrjevali svojo kreativnost. Foto Lionel Bonaventure Afp/getty Images
Za vrnitev dobrojedcev v restavracije bo potrebna sprememba koncepta, krajši, cenejši meniji, s katerimi bodo chefi težje potrjevali svojo kreativnost. Foto Lionel Bonaventure Afp/getty Images
25. 9. 2021 | 12:00
8:02
Drugič so bile podeljene Michelinove zvezdice za slovenske chefe, ki so med pandemijo pokazali odpornost, borbenost in talentiranost. V primerjavi s prejšnjim letom ima Slovenija eno zvezdico več. Pa vendar: panogi so razmere zelo škodile, kljub prestižu, ki ga prinašajo ocene Michelinovega vodnika, se morajo chefi in lastniki spraševati o prihodnosti. Restavracije naj bi po nekaterih mnenjih predpandemijsko stanje dosegle šele leta 2024, a napovedi pravijo, da bo vse drugače. Kako drugače?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine