
Neomejen dostop | že od 14,99€
Vsak prebivalec Slovenije doma v povprečju porabi okoli tri kilograme kave na leto. Leta 2022 smo je uvozili skoraj 23.000 ton, največ iz Brazilije. Zadnji dve leti z brazilskega gorovja Caparaó v Cerkno vsako leto prispeta približno dve toni kave v zrnju, ki jo Martina Čuk nato spraži, zmelje in kuha oziroma prodaja po vsej Sloveniji.
»Kakšna je dobra kava?« je vprašanje, na katerega bi težko odgovoril še tako izkušen in z znanjem opremljen gostinec. Nekajkrat sem ga kljub vsemu zastavila pražerki kave Martini Čuk iz Cerknega, ki je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko Fina kava, pred dvema letoma pa v domači hiši odprla butično pražarno. Že pred tem je skoraj dve desetletji delala v gostinstvu, nekaj časa vodila lokal, ves čas pa dajala velik poudarek pripravi kave.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji