Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Primorska in Notranjska

Martina, eno fino kavo, prosim

Martina Čuk je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko in v domači hiši odprla butično pražarno.
Kavo naj bi po naključju v 9. stoletju v Etiopiji odkril kozji pastir. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kavo naj bi po naključju v 9. stoletju v Etiopiji odkril kozji pastir. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
23. 2. 2024 | 07:00
23. 2. 2024 | 07:02
7:15

V nadaljevanju preberite:

Vsak prebivalec Slovenije doma v povprečju porabi okoli tri kilograme kave na leto. Leta 2022 smo je uvozili skoraj 23.000 ton, največ iz Brazilije. Zadnji dve leti z brazilskega gorovja Caparaó v Cerkno vsako leto prispeta približno dve toni kave v zrnju, ki jo Martina Čuk nato spraži, zmelje in kuha oziroma prodaja po vsej Sloveniji.

»Kakšna je dobra kava?« je vprašanje, na katerega bi težko odgovoril še tako izkušen in z znanjem opremljen gostinec. Nekajkrat sem ga kljub vsemu zastavila pražerki kave Martini Čuk iz Cerknega, ki je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko Fina kava, pred dvema letoma pa v domači hiši odprla butično pražarno. Že pred tem je skoraj dve desetletji delala v gostinstvu, nekaj časa vodila lokal, ves čas pa dajala velik poudarek pripravi kave.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine