Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Vizualna umetnost

Perspektive in prepreke v steklu in keramiki

Svežina mladih ustvarjalcev v steklu in keramiki, ki kljub nezavidljivim razmeram vztrajajo v raznoliki in izvrstni produkciji.
Maruša Mazej se trenutno loteva projekta <em>Krhka telesa</em>. FOTO: Maruša Mazej
Maruša Mazej se trenutno loteva projekta <em>Krhka telesa</em>. FOTO: Maruša Mazej
12. 2. 2021 | 09:00
8:33
V nadaljevanju preberite: 

- Področji stekla in keramike po besedah keramičarke Maruše Mazej še vedno trpita za »nezadostnimi povezavami med posamezniki in društvi ter uveljavljenimi institucijami, kar vodi tudi v nerazvito kritiško in kuratorsko prakso«.

- Dela Maruše Mazej (1995) se pod vplivom eksperimentalnih pristopov angleških in čeških keramikov ter inovativne uporabe tradicionalnih tehnik v zadnjih letih osredinjajo predvsem na »vprašanje o (ne)uporabnosti objekta, razmerje med namenom, uporabnostjo in funkcijo pa me vodi v proces transformacije iz uporabnega v umetniško«.

- Po mnenju Maruše Mazej bi bilo za razvoj področij »treba nadgraditi izobraževalni proces. Lepo bi bilo, če bi pristojne institucije prisluhnile potrebam oddelkov ter jim namenile boljšo opremo, prostore in dodatno osebje, saj nekateri študentje odnehajo tudi zaradi omejujočih razmer v času študija. Zelo malo jih svojo pot nadaljuje na področju umetniške keramike in stekla, k čemur prispevajo različni razlogi, tudi dejstvo, da v Sloveniji nimamo vzpostavljene podporne mreže, ki bi mladim omogočala nadaljevanje takšne umetniške poti.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine