Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Vizualna umetnost

Borges, Barši in pozaba

Razstava Učenje in pozabljanje prinaša vpogled v najnovejšo umetniško produkcijo arhitekta, kiparja in pedagoga Jožeta Baršija.
Jože Barši:<em> </em><em>Učenje in pozabljanje</em>, 2020&ndash;21, zvezek z risbami in zapiski FOTO: Andrej Peunik/MGML
Jože Barši:<em> </em><em>Učenje in pozabljanje</em>, 2020&ndash;21, zvezek z risbami in zapiski FOTO: Andrej Peunik/MGML
27. 2. 2021 | 06:00
5:53
V nadaljevanju preberite: 

- V Mestni galeriji Ljubljana se vse do 11. aprila lahko sprehodite po labirintu učenja in pozabljanja, ki ga je v sodelovanju s kustosinjo Barbaro Sterle Vurnik ustvaril Jože Barši.

- Baršijeve umetniške prakse so bile po besedah kustosinje Barbare Sterle Vurnik vselej konceptualno naravnane v širjenje mej razumevanja umetniškega dela, ob tem pa se Barši tako na razstavi kot v svojem delu med drugim »navezuje na misel Gillesa Deleuza, da je učenje edino pravo mišljenje«.

- Slovenščina se skozi razstavo meša tudi s španščino in aludira na prepletanje, spajanje in oplajanje znanja, ki se borgesovsko razrašča tako v prostoru kot v gledalcu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine