Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Razno

Zemljo krast – tako in drugače

Projekt Ko bom velika, bom umetnica Eve Žibert in Ize Štrumbelj Oblak prek participativnih dogodkov raziskuje vlogo igre tako v umetnosti kot v družbi.
Procesualni projekt Iščem prijatelje (performativni dogodek, video, zine, tiskovine) iz leta 2020 je umetnica razstavila v galeriji Siva v Zagrebu. FOTO: osebni arhiv
Procesualni projekt Iščem prijatelje (performativni dogodek, video, zine, tiskovine) iz leta 2020 je umetnica razstavila v galeriji Siva v Zagrebu. FOTO: osebni arhiv
20. 7. 2022 | 06:00
7:05

V nadaljevanju preberite: 

Ko bom velika, bom umetnica se kot serija javnih dogodkov – otvoritvenemu pikniku sledijo turnir med dvema ognjema, boj z vodnimi baloni, skrivalnice, pantomima, zemljo krast, črni mož, karaoke, lov na zaklad in še mnogo drugega – razrašča tako v galerijskih prostorih kot zunaj teh. Pri izbiri iger, ki jih vključujeta v projekt, sta primarno posegali po spominih in doživetjih iz otroštva – »bodisi iger, ki smo se jih igrali v šoli, na rojstnodnevnih zabavah, med prostim časom in podobno«.

Projekt Ko bom velika, bom umetnica ne raziskuje le vloge lahkotnosti in igre v umetniški produkciji, temveč tudi (in predvsem) v družbi nasploh. »Najin pristop k igri je zelo iskren, ne ciničen; ne kritizirava, ampak si želiva skozi igro ustvariti dovoljenje, prepustitev spon odraslosti. Igra je univerzalni jezik otrok, pa je lahko tudi odraslih? Ali smo se odrasli sploh sposobni tako prepustiti nečemu in ali sploh imamo potrebo oziroma nujo po tem,« se sprašujeta kuratorka in umetnica.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine