Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Razno

Umetnost, dostojanstvo in druge nepotrebne zdrahe

Vsak drugi delavec v kulturno-kreativnem sektorju razmišlja o odhodu, skoraj desetina je sektor že zapustila.
Temelj slovenske kulturno-umetniške produkcije so mali meceni, razsvetljeni starši, partnerji in bližnji prijatelji, meni Eva Matjaž. FOTO: Jure Eržen
Temelj slovenske kulturno-umetniške produkcije so mali meceni, razsvetljeni starši, partnerji in bližnji prijatelji, meni Eva Matjaž. FOTO: Jure Eržen
2. 6. 2022 | 06:00
8:00

V nadaljevanju preberite: 

Četrti del raziskave Slovenski kulturno-kreativni delavec v času covida-19 kaže, da se kriza v kulturno-kreativnem sektorju poglablja kljub izteku epidemije – vsak drugi delavec razmišlja o odhodu iz sektorja, skoraj desetina ga je že zapustila.

Izsledki kažejo, da več kot polovica vprašanih nima dovolj dela za preživetje, tretjina delavcev pa mora za zagotavljanje preživetja opravljati dodatna dela. Skrb vzbujajoče so tudi prakse javnih kulturnih zavodov, saj štirje od desetih delavcev za zadnje sodelovanje z javnim kulturnim zavodom plačila niso prejeli oziroma so ga ocenili kot (zelo) slabo.

Eva Matjaž poudarja, da je primerjava med delavci, ki so najemniki, in tistimi, ki so lastniki bivalnih nepremičnin, pokazala, da je le 16 odstotkov lastnikov in šest odstotkov najemnikov kreditno sposobnih.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine