Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Čigava sramota?

O kateri in kakšni sramoti govori napis pred Muzejem novejše zgodovine Slovenije?
Dogodek, sporočajo iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije, so nemudoma prijavili policiji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Dogodek, sporočajo iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije, so nemudoma prijavili policiji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
23. 12. 2020 | 10:55
23. 12. 2020 | 15:33
1:54
Direktorica Muzeja novejše zgodovine Slovenije dr. Kaja Širok je danes v sporočilu za javnost zapisala, da se je v noči med 22. in 23. decembrom na ploščadi pred muzejem Novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani pojavil napis »SRAMOTA«. 

Dogodek so nemudoma prijavili policiji. V izjavi je direktorica zapisala, da v muzeju vandalizem ostro obsojajo in se pri tem zaskrbljeno sprašujejo o vlogi ter pomenu kulturnih inštitucij danes. 



»Smo in želimo ostati samostojne ustanove, ki nadzorujejo vsebino in celovitost svojih programov, razstav in dejavnosti, ne glede na vir financiranja ali model upravljanja. Naša strokovna in institucionalna integriteta je tu na prvem mestu, ne pristajamo na ustrahovanja in diskreditacijo našega dela. Smo in ostajamo družbenoodgovorni, spodbujamo neodvisnost in znanstveno svobodo, strpnost in medsebojno spoštovanje brez ogrožanja profesionalni muzejskih standardov.«

Podoben napis se je pojavil pred Moderno galerijo pa tudi na muzejski ploščadi pred Muzejem sodobne umetnosti Metelkova in vhodom v Slovensko kinoteko, po besedah direktorice Slovenske kinoteke Ženje Leiler, ki izjavo Kaje Širok v celoti podpira, so napise v sklopu čiščenja ploščadi dali odstraniti.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine