Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Smeh je res pol zdravja

Za trenutek pozabite na koronavirus in druge skrbi – raje se od srca nasmejte, tudi to vam bo dvignilo odpornost.  
Vsak glas šteje, Gledališče Celje FOTO: Jaka Babnik
Vsak glas šteje, Gledališče Celje FOTO: Jaka Babnik
5. 3. 2020 | 09:05
5. 3. 2020 | 09:10
2:47
V tednih, ko se zdi, da svet izgublja nadzor nad nenadno širitvijo slabo poznanega virusa, se družbe polaščata kolektivni strah in panika. V trgovinah zmanjkuje zalog zaščitnih mask, sredstev za razkuževanje in živil z daljšim rokom uporabe.

Medtem ko ponekod ukinjajo večje prireditve, se nihče še ni obregnil ob obisk gledaliških predstav. Privoščite si kakšno dobro komedijo – smeh ima namreč več dobrodejnih fizičnih, psihičnih in čustvenih učinkov, ki vam bodo pomagali kljubovati tako stresu kot sezonskim obolenjem.

Smeh naj bi namreč v našem organizmu spodbujal rast števila protiteles in ga s tem ščitil pred prehladi in drugimi obolenji. Dober je tudi za prekrvitev in mišice, zlasti obrazne in tiste v trebušnem predelu, obenem pa z njim kurite kalorije.

Obuti maček, Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče Koper FOTO: Miha Fras
Obuti maček, Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče Koper FOTO: Miha Fras


Ob smehu se sproščajo hormoni sreče, ki izboljšajo počutje in razpoloženje. Tudi humoren pristop k težavam in zagatam vam bo olajšal vsakodnevne skrbi in razvil pozitivnejši pogled na svet. Po tem, ko se nasmejete, naj bi namreč fizična sproščenost trajala še vsaj 45 minut.

Smeh je tudi nalezljiv in se kaj hitro s posameznika razširi na skupino. Že 30 minut ogleda komedije naj bi znižalo raven stresnih hormonov. Ta žlahtni žanr nam nastavlja ogledalo, nas klofuta in smeši. Pod drobnogled postavlja naše slabosti in napake, smeji se tistemu, nad čimer se posameznik v resničnem življenju razjoka.

Popolni tujci, Drama SNG Maribor FOTO: Damjan Švarc
Popolni tujci, Drama SNG Maribor FOTO: Damjan Švarc


Privoščite si sprostitev, razbremenitev in zabavo z dozo smeha na 29. Dnevih komedije, ki jih med 11. in 22. marcem gosti Gledališče Celje.

Na festivalu si boste lahko ogledali muzikal Addamsovi, komedijo Vsak glas šteje, komično dramo Popolni tujci, komedijo Odhodi vlakov, družinski mijauzikl Obuti maček, »zabavno mafijsko-emancipacijsko-transspolno veseloigro s petjem in živo glasbo« Tutošomato, veseloigro Razbiti vrč, namizni muzikal Živela vulva! in koncert za kozarce in robčke benda Los hermanos muy simpáticos.

Odhodi vlakov, Mestno gledališče ljubljansko FOTO: Peter Giodani
Odhodi vlakov, Mestno gledališče ljubljansko FOTO: Peter Giodani


Za vas so pripravili tudi štiri različne abonmaje: dva mala, srednjega in velikega.

Smeh je pol zdravja, privoščite si čim več »ha-ha-ha« tudi vi!
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine