Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Ocene

Ocenjujemo: Jutranja zvezda

Uprizoritev Jutranja zvezda v krovnem delu postavi trdne temelje in močno zareže v tragiko vsakdanjega življenja, ki doživi vrhunec v končnem delu.
Buljanova režijska roka tokrat najbolj zaživi v mizanscenskih premikih igralcev iz ene situacije v drugo. FOTO: Peter Uhan
Buljanova režijska roka tokrat najbolj zaživi v mizanscenskih premikih igralcev iz ene situacije v drugo. FOTO: Peter Uhan
Benjamin Zajc
7. 12. 2023 | 10:30
4:45

V nadaljevanju preberite:

Tretja premiera letošnje sezone v SNG Drama Ljubljana Jutranja zvezda sloni na dramatizaciji istoimenskega romana kontroverznega in zelo priljubljenega norveškega avtorja Karla Oveja Knausgårda, ki jo je pripravil Goran Vojnović. Besedilo, ki razkriva plasti vsakdana običajnih ljudi na dan, ko se na nebu pojavi abnormalno velika zvezda, simbol nekakšne osvobojene temne sile, je režiral Ivica Buljan.

Buljanova režijska roka tokrat najbolj zaživi v mizanscenskih premikih igralcev iz ene situacije v drugo. Natančno premišljeni prehodi potekajo predvsem z uporabo miz na kolesih, posebno premetena je uporaba rekvizitov (na primer nakupovalne vrečke), ki nikoli ne ostanejo le v funkciji ene zgodbe, ampak po odru potujejo kot nekakšni znanilci prehoda v naslednjo zgodbo, s tem pa nikoli ne obvisijo neizkoriščeni.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine