Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Knjiga

Posebna ugodnost pri nakupu knjige Prišleki

Bralcem Dela podarjamo 30 % popusta pri nakupu prenovljene izdaje knjige Prišleki, ki po mnenju mnogih velja za najboljši slovenski roman dvajsetega stoletja. 
Foto Delo
Foto Delo
4. 6. 2019 | 08:22
4. 6. 2019 | 09:08
2:40
Posebna ponudba za Delove bralce poteka v sklopu praznovanja 60-letnice časopisa Delo v sodelovanju z založbo Beletrina. Knjiga Prišleki je v prenovljeni obliki izšla sredi lanskega leta v dveh knjigah na 692 straneh.

Knjiga je na voljo s 30 % popusta in namesto 34 evrov stane 23,8 evra, založba Beletrina pa obenem krije tudi stroške poštnine. Ponudba velja do 30. avgusta 2019 samo za bralce Dela, ki ob naročilu sporočijo kodo DELO. Naročila sprejema založba na telefonski številki 01 200 37 00 ali po e-pošti prodaja@zalozba.org.

Veliki roman Lojzeta Kovačiča
Prišleke Lojzeta Kovačiča so literarni kritiki in teoretiki ob priložnostni anketi izbrali za najboljši slovenski roman dvajsetega stoletja. So veliki roman o slovenski zgodovini tik pred drugo svetovno vojno, med njo in po njej. Kovačičeva freska govori o tujstvu, prišlekovstvu, naseljevanju v jezik in hkrati o volji do življenja.

Presenetljivost romana je v tem, da se z vojno ne ukvarja preko bojev, ampak jo motri skozi oči dečka. In to ne kakršnegakoli. Ko je bil Kovačič star deset let, je bila družina izgnana v Jugoslavijo in šele tukaj se je prvič srečal s slovenščino, pa tudi z revščino, družinskimi nesrečami in bojem za golo preživetje.

Kovačičeva freska govori o tujstvu, prišlekovstvu, naseljevanju v jezik in hkratni volji do življenja. Prišleki so veliki tekst o slovenski zgodovini tik pred drugo svetovno vojno, med njo in po njej. Spisan od spodaj. Lojze Kovačič (1928 – 2004) je ne samo po anketnih preverjanjih, opravljenih ob milenijski vročici, ampak tudi s širšim soglasjem poznavalcev slovenske literature vodilni mojster pripovedne proze dvajsetega stoletja.

Pri redakciji Prišlekov je Beletrina ohranila jezikovno avtentičnost besedila, uredništvo ni posegalo v slogovno zaznamovano izrazje in skladenjske posebnosti. Zaradi pravopisne enotnosti knjige pa so bili v tej izdaji vneseni popravki, ki Prišleke še bolj zbližujejo z današnjim bralcem.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine