Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Knjiga

Kresnik skozi objektiv Delovih fotografov

Kako sta včerajšnjo podelitev na Rožniku videla Delova fotografa Jure Eržen in Blaž Samec.
Po mnenju žirije je najprepričljivejši roman leta – Ivana pred morjem, izšel je pri Cankarjevi založbi – napisala Veronika Simoniti. FOTO: Jure Eržen/Delo
Po mnenju žirije je najprepričljivejši roman leta – Ivana pred morjem, izšel je pri Cankarjevi založbi – napisala Veronika Simoniti. FOTO: Jure Eržen/Delo
V. U.
24. 6. 2020 | 10:28
24. 6. 2020 | 11:21
1:34
Niso vsi časi lepi, tudi stari časi niso bili le dobri. V izbornem jeziku Veronike Simoniti je mehko brati o grobem zlu, ki mu včasih ni mogoče ubežati.

Tako je v utemeljitvi svoje odločitve glede najprepričljivejšega slovenskega romana leta zapisala kresnikova žirija, ki je včeraj zasedala jubilejno tridesetič. Simonitijeva je kres, ki je pred kresno nočjo znova razsvetlil nebo nad ljubljanskim Rožnikom, prižgala po zaslugi romana Ivana pred morjem.



Čast prižiga kresa tradicionalno pripade zmagovalcem. Kresnikova pot do njega oziroma tokrat znova nje – Simonitijeva je šele četrta nagrajena pisateljica v tridesetletni zgodovini izbora – je bila tudi letos dolga. Na začetku je bilo približno 130 romanov, med katerimi je žirija odbrala končnih pet finalistov. Med njimi so bili še Jiři Kočica, Branko Cestnik, Sebastijan Preglej in Suzana Tratnik.

Včerajšnja podelitev je bila znova eden vrhuncev literarne sezone. V fotogaleriji si oglejte, kako sta jo videla Delova fotografa Jure Eržen in Blaž Samec.






 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine