Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Knjiga

J. K. Rowling napoveduje četrto knjigo s Cormoranom Strikom

Detektivsko serijo piše pod psevdonimom Robert Galbraith, prve tri knjige v seriji so prodali v 1,2 milijona izvodih.
Preden je J. K. Rowling razkrila pravo identiteto, so prodali le 1500 izvodov njene prve detektivke s Cormoranom Strikom. FOTO: AP
Preden je J. K. Rowling razkrila pravo identiteto, so prodali le 1500 izvodov njene prve detektivke s Cormoranom Strikom. FOTO: AP
V. U., STA
12. 7. 2018 | 11:30
12. 7. 2018 | 14:48
2:09
Britanska pisateljica J. K. Rowling je napovedala izid četrte knjige o detektivu, imenovanem Cormoran Strike, ki jih piše pod psevdonimom Robert Galbraith. Z naslovom Lethal White bo izšla 18. septembra, je poročal britanski BBC.

Knjiga bo ponovno sledila zasebnemu detektivu Cormoranu Striku in njegovi pomočnici Robin Ellacott. Pri založbi Little, Brown so potrdili, da bo dvojica raziskovala zločin, ki mu je bil priča problematičen mladenič po imenu Billy. Sled ju bo vodila po londonskih ulicah, v skrivnostno svetišče v parlamentu, pa do čudovite, a zlovešče graščine na podeželju. Pri založbi namigujejo tudi na razvoj odnosa med detektivom in njegovo pomočnico.
 

Neprecenljiva pomočnica, a odnos z njo zapleten


»Robin je Striku pri delu neprecenljiva, a njun osebni odnos je veliko bolj zapleten,« so še zapisali. Prve tri knjige iz serije o detektivu Cormoranu Striku – Klic kukavice, Sviloprejka in Po poti zla – so bile doslej prodane v 1,2 milijona izvodih. Klic kukavice je bil prodan v le 1500 izvodih, preden je bila razkrita avtoričina identiteta. BBC je uspešnico priredil za televizijo; v televizijski seriji nastopata Tom Burke kot Strike in Holliday Grainger kot Robin Ellacott.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine