Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Perpetuum Jazzile in Vlado Kreslin skupaj

Naš znameniti vokalni orkester je priredil njegovo skladbo Od višine se zvrti. 
Vlado Kreslin in Perpetuum Jazzile<br />
FOTO:&nbsp;Zdenko Matoz
Vlado Kreslin in Perpetuum Jazzile<br /> FOTO:&nbsp;Zdenko Matoz
28. 9. 2018 | 14:00
1. 10. 2018 | 10:21
3:07
Točno opoldan so v ljubljanskem Daktariju Perpetuum Jazzile in Vlado Kreslin predstavili novo priredbo, za katero pravijo, da bo eden vrhuncev novembrskega nastopa v ljubljanski dvorani Stožice. Tokrat pripravljajo, prvič v svoji zgodovini, samo slovenski program, zato so ga tudi poimenovali Le slovensko.
 
Na predpremierni predstavitvi pesmi in spremljajočega videa Od višine se zvrti se je članom skupine pridružil tudi avtor Vlado Kreslin, s katerimi je skladbo tudi odpel. Pesem Od višine se zvrti je leta 1987 občinstvu prvič predstavila zasedba Martin Krpan, od takrat pa predstavlja pomemben člen slovenske glasbene in kulturne dediščine. Kreslin je v treh desetletjih pesem odpel s številnimi slovenskimi izvajalci, ena najbolj znanih je seveda s skupino Siddharta. Tokrat pa je pesem za a capella različico aranžiral Samo Vovk.
 
»Z Alešem Klinarjem sva sedela pri njih doma v kuhinji tu blizu na Ilirski ulici za enim razglašenim klavirjem in sva skupaj sestavila melodijo. Potem sem se pa jaz pač moral ukvarjati s tem nerazumljivim besedilom kakšen mesec ali dva. Pesem je nato potrebovala dve, tri leta, da je postala znana. Sedaj je lahko pesem precej hitreje popularna. Priredba je odlična, videospot je čudovit, sem počaščen in vam želim še na mnoga leta«, je o nastanku pesmi povedal Kreslin
 
Videospot za novo skladbo je bil v posnet v Narodni galeriji v Ljubljani, v njem pa je sodeloval vrhunski plesalec in koreograf Miljan Nojič, za režijo in make up je poskrbela članica skupine Perpetuum Jazzile Nastja Vodenik, produkcijo pa so zaupali ekipi MK visuals.
 
Od višine se zvrsti bo gotovo eden od vrhuncev prihajajočega velikega koncerta Le slovensko, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, v ljubljanski Areni Stožice občinstvu prikazal poklon slovenskemu glasbenemu ustvarjanju zadnjih desetletij. Perpetuum Jazzile, ki danes predstavlja eno od najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk, letos praznuje 35 let ustvarjanja na področju vokalne glasbe. Z novembrskim koncertom Le slovensko se bo priljubljena skupina prvič v svoji dolgi zgodovini predstavila z izključno slovenskim programom. Skozi večer Le slovensko bodo člani zasedbe Perpetuum Jazzile občinstvo popeljali na pot od zlatih časov slovenske glasbe pa vse do današnjih dni, do izvajalcev, ki krojijo trenutne vrhove domačih glasbenih lestvic.



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine