Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Nocoj držimo pesti za violinista Nikolo Pajanovića

Finale tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki bo predvajala Televizija Slovenija.
Nikola Pajanović žanje uspehe na številnih mednarodnih tekmovanjih. FOTO: Roman Šipić
Nikola Pajanović žanje uspehe na številnih mednarodnih tekmovanjih. FOTO: Roman Šipić
Simona Bandur
23. 8. 2018 | 11:00
23. 8. 2018 | 20:44
1:49
Mladi slovenski violinist Nikola Pajanović je eden izmed finalistov tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki, ki ga pripravlja evropska zveza javnih televizij in radiev (EBU). Šesterica izbrancev sklepnega dejanja tega tekmovanja za mlade v klasični glasbi se bo občinstvu in žiriji predstavila nocoj v Edinburgu. Njihove nastope bo spremljal škotski simfonični orkester, predvajali pa jih bodo tubi na Televiziji Slovenija 1.

Osemnajstletni študent violine na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani in dijak gimnazijskega programa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana se je v končni del tekmovanja uvrstil po sobotnem polfinalu, na katerem se je predstavil z deli italijanskega violinista in skladatelja Nicola Paganinija, avstrijskega virtuoza Fritza Kreislerja in belgijskega skladatelja Eugèna Ysaÿeja.
 

Preostalih pet


Izmed 18 polfinalistov so štirje člani komisije izbrali še mlado violinistko iz Nemčije Miro Foron, pianista Ivana Bessonova iz Rusije, violončelistko Birgitto Eliso Oftestad iz Norveške, virtuoza na kontrabasu iz Češke Indija Stivina ter še njihovega vrstnika Mateja Benczeta, saksofonista iz Madžarske.

Nikola Pajanović, ki je sicer prestižnih tekmovanj in uspehov na njih že vajen, je na Škotsko odpotoval s profesorjem Gorjanom Košuto in z vodjo slovenske delegacije ter urednico glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija Danico Dolinar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine