Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Jazzva predstavlja prvenec

Zasedba a capella bo zvečer v ljubljanskem Činčinu predstavila svoj album.
Jazzva so Katja Kovačič, Jasna Žitnik Anja Hrastovšek, Jon Leskovec, Klemen Dovjak, Andrej Perdih in Anej Kebrič.<br />
FOTO: Adrian Pregelj
Jazzva so Katja Kovačič, Jasna Žitnik Anja Hrastovšek, Jon Leskovec, Klemen Dovjak, Andrej Perdih in Anej Kebrič.<br /> FOTO: Adrian Pregelj
25. 2. 2020 | 11:00
25. 2. 2020 | 11:42
2:19
Na pustni večer bo skupina Jazzva ob 19.30 v ljubljanskem Činčinu imela predstavitveni koncert prvenca s preprostim imenom Jazzva. Na albumu je sedem žanrsko raznolikih skladb, ki predstavljajo prerez umetniškega delovanja skupine v zadnjih letih. Zasedba bo predstavila vseh sedem skladb z albuma ter odpela tudi tiste, ki jih je pripravila za lansko tekmovanje Evrovizijski zbor leta na Švedskem, na katerem so osvojili tretje mesto.

Zasedba je svoj program poleg številnih nastopov na domačih odrih pilila tudi na koncertih na Danskem, Finskem, Madžarskem, v Nemčiji, Italiji in Avstriji. V letih snemanja je Jazzva tudi zamenjala dva člana, na albumu pa lahko slišimo tako nekdanjo kot sedanjo zasedbo.

Jazzva na lanskem Ljubljana Vocal Festivalu.<br />
FOTO: Nina Krajnc
Jazzva na lanskem Ljubljana Vocal Festivalu.
FOTO: Nina Krajnc


Album odpre posebna priredba slovenske ljudske Zrejlo je žito izpod peresa umetniške vodje skupine Jasne Žitnik. Pesmi so posneli Maša Simčič/Katja Kovačič (sopran), Jasna Žitnik (mezzosopran), Anja Hrastovšek (mezzosopran/alt), Jon Leskovec (tenor), Klemen Dovjak (bariton), Andrej Perdih (bas), Tadej Pasar/Anej Kebrič (beatbox). Zvočne slike skupine pa je uredila ekipa mojstrov zvoka Samo Vovk, Jure Matoz, Klemen Brezavšček, Iztok Zupan in Jasna Žitnik.

Zadnja je o albumu povedala: »Na svoj prvi album smo izjemno ponosni, saj smo vanj z ekipo izjemnih pevcev in strokovnjakov za zvok vložili velik del sebe. Predstavlja razvoj glasbenega jezika skupine prek raziskovanja različnih žanrov. Skozi nabor skladb in oblikovanje zvoka smo Jazzvo predstavili v vseh niansah – od nežne melanholije slovenskih popevk do udarnih plesnih ritmov mednarodnih uspešnic.«



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine