Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Dimitrij Sitkovecki

Viteška dvorana Križank, Ljubljana. Koncert danes ob 18. uri.
Dimitrij Sitkovecki. FOTO: promocijsko gradivo
Dimitrij Sitkovecki. FOTO: promocijsko gradivo
Mirka Velikonja
7. 8. 2018 | 05:00
1:34
Na Ljubljana festivalu bo danes gostoval ruski violinist Dimitrij Sitkovecki. S Komornim orkestrom Slovenske filharmonije bodo na koncertu Nazaj h koreninam izvedli program, ki ga je orkester pripravil na začetku delovanja. V prvem delu koncerta se bodo poklonili skladatelju Urošu Kreku ob skorajšnji deseti obletnici skladateljeve smrti.

Drugi del bo v znamenju Šoštakovičevega Godalnega kvarteta št. 8 v priredbi za godalni orkester R. Baršaja ter Chopinov Preludij št. 15, imenovan Dežne kaplje. Solist in koncertni mojster Dimitrij Sitkovecki je vsestranski glasbenik, pedagog, dirigent, umetniški vodja festivalov pa tudi avtor priredb znanih mojstrov.

Rojen je v glasbeni družini v Bakuju. Po očetovi smrti so se preselili v Moskvo, kjer je Sitkovecki vpisal študij na prestižnem Moskovskem konservatoriju, kasneje pa glasbeno pot nadaljeval v New Yorku na sloviti glasbeni akademiji Juilliard. Kot solist nastopa s številnimi vodilnimi svetovnimi orkestri in redno gostuje na mednarodnih festivalih. Leta 1990 je ustanovil orkester NES (New European String Orchestra), ki združuje izstopajoče glasbenike Evrope. Na ljubljanskem festivalu gostuje že tretjič.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine