Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Glasba

Če v glasbi pustiš prostor za improvizacijo, ta zadiha

Šansonjerja in novodobna godca Primož Vidovič in Andrej Kos poslušalcem med vrsto brutalnih satir ponudita tudi počitek.
Z glasbeno zvrstjo, katere tradicijo nadaljujeta, so ljudje v preteklosti izražali svojo bivanjsko izkušnjo. FOTO: Klemen Ceglar
Z glasbeno zvrstjo, katere tradicijo nadaljujeta, so ljudje v preteklosti izražali svojo bivanjsko izkušnjo. FOTO: Klemen Ceglar
9. 2. 2023 | 06:00
8:00

V nadaljevanju preberite:

Kadar skupaj nastopata, so njuni­ avtorski šansoni polni nasprotij;­ v njih prepletata ljudsko glasbo­ z jazzom in klasično s tradicijo, ob tem sta hkrati domoljubna in svetovljanska, ljudska in umetel­na, urbana in ruralna. Primož ​­Vidovič je kantavtor, diplomant filozofije in primerjalne književnosti, zato je zadolžen za besedila in vokal. Andrej Kos ga spremlja na klasični harmoniki, iz katere je magistriral na graški univerzi.

Čeprav sta med mlajšimi šansonjerji, Kos jih šteje 27, Vidovič pa 29, vandrata med sedanjostjo in prihodnostjo, za avtorske šansone pa sta prejela številne domače in mednarodne kantavtorske nagrade.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine