Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Sodnica

Kinodvor, Kolosej in nekatere dvorane Art kino mreže.
ni podpisa
ni podpisa
M. V.
30. 10. 2018 | 06:00
1:23
V Kinodvoru, Koloseju in v nekaterih dvoranah Art kino mreže je še ta teden na ogled film Sodnica (The Children Act). Drama o trku prava in verskih prepričanj, pa tudi o napetem razmerju med čustvi in razumom, temelji na romanu V imenu otroka britanskega pisatelja Iana McEwana, ki je za film pripravil tudi scenarij.

Zgodba v režiji Richarda Eyreja je zgrajena okrog fascinantnega lika ostroumne vrhovne sodnice Fione Maye, ki jo je upodobila Emma Thompson. Angleška vrhovna sodnica Fiona Maye je specializirana za etično zahtevnejše primere družinskega prava. Je spoštovana in uspešna ženska, a njena predanost delu zahteva davek v zasebnem življenju, saj se začne njen zakon krhati.

V iskanju stabilnosti se še bolj posveti sodniškemu delu. Ko dobi primer na smrt bolnega, mladega, še ne polnoletnega Adama (Fionn Whitehead), ki zaradi verskih razlogov zavrača transfuzijo krvi, mu Fiona odredi prisilno zdravljenje. Da bi ga bolje razumela, se odloči za nenavaden korak in ga osebno obišče v bolnišnici. A srečanje dveh iskrivih ljudi v obeh prebudi močna čustva.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine