Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

Afere v farmacevtsko-zdravstvenih poslih

V nedeljo, 20. februarja, na male zaslone prihaja nova sezona izvirne domače krimi serije V imenu ljudstva.
Ajda Smrekar v vlogi odvetnice Nike v seriji V imenu ljudstva. FOTO: Arhiv RTV Slovenija
Ajda Smrekar v vlogi odvetnice Nike v seriji V imenu ljudstva. FOTO: Arhiv RTV Slovenija
Ti. L.
25. 1. 2022 | 11:30
25. 1. 2022 | 11:44
2:06

To nedeljo se bo znani inšpektor, po novem zasebni detektiv Taras Birsa, spoprijel z novimi primeri v tretji adaptaciji romana Tadeja Goloba Dolina rož. Takoj zatem, v nedeljo, 20. februarja, pa na male ekrane prihaja druga sezona domače igrane krimi serije V imenu ljudstva. Skozi osem 55-minutnih delov bomo lahko spremljali podvige požrtvovalne mlade odvetnice Nike (Ajda Smrekar). Tema tokratne sezone so korupcijske afere v farmacevtsko-zdravstvenih poslih.

Nika in Borut (Rok Vihar) zaživita skupaj, z njima pa tudi avtistični Sebastijan (Urban Kuntarič), saj njegov oče odvetnik Jože Zajc (Brane Grubar) hudo bolan pristane v bolnišnici. Nikina mama Majda (Vesna Jevnikar) je v zaporu, oče Tomaž (Branko Završan) dela kot psiholog, vsi skupaj pa se nehote zapletejo v korupcijsko afero, so vsebino strnili na RTV Slovenija.

Zanimivi stranski liki

Poleg glavnih igralcev v seriji nastopata tudi Gaja Filač kot Živa, nič kriva žrtev posledic afere, v kateri so njenega očeta označili za hladnokrvnega morilca, ter Helena Peršuh kot njena mama Anica, ki je odigrala v propad vdano žensko. Primož Pirnat nastopa v vlogi inšpektorja Verbiča, Lučka Počkaj kot zlorabljena novinarka Danijela, Jernej Gašperin pa odigra Petra, lik, ki se ga spomnimo z začetka prve sezone, a je tokrat popolnoma spremenjen. Nastopajo še Lucija Harum kot odvetnica Špela, Nikina prijateljica, Karin Komljanec v vlogi odvetnice Sabrine, Janez Starina je odigral umirajočega čebelarja Boža, Vlado Novak pa Nikinega dedka Mira, upokojenega kriminalista.

Režiser Vojko Anzeljc med snemanjem prve sezone serije. FOTO: Arhiv RTV Slovenija
Režiser Vojko Anzeljc med snemanjem prve sezone serije. FOTO: Arhiv RTV Slovenija

Serijo je režiral Vojko Anzeljc, scenarij pa je napisal Aleš Čar. Direktor fotografije je Miha Tozon, ki je za vizualno podobo prve sezone serije V imenu ljudstva prejel cehovsko nagrado iris.

image_alt
Ujeti ritem

image_alt
Ajda Smrekar: Razvajena sem od topline in ljubezni

image_alt
Ljudstvo s solznimi očmi

image_alt
Kje so naše Sence, Sablje in Časopis

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine