Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Za Bia Separations mednarodno priznanje ‘ustvarjalci za stoletja’

Mednarodni ekonomski forum Perspektiva jih je podelil za razvoj ideje, inovacije in investicije v podjetništvu v srednji in JV Evropi za leto 2019.
Družba Bia Separations s priznanjem ‘ustvarjalci za stoletja’. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Družba Bia Separations s priznanjem ‘ustvarjalci za stoletja’. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
30. 10. 2020 | 16:00
2:48
Ljubljana - Mednarodni ekonomski forum Perspektiva je podjetju Bia Separations podelil priznanje ‘ustvarjalci za stoletja’ za razvoj ideje, inovacije in investicije v podjetništvu v srednji in JV Evropi za leto 2019. S priznanjem želijo organizatorji okrepiti ugled vizionarjev in voditeljev prihodnosti, ki so z neustrašnostjo, delom, znanjem, kreativnostjo in vrhunskimi rezultati, glavni motor napredka družbe.
 
Bia Separations je po septembrskem zlatem priznanju GZS za najboljše inovacije Severne Primorske prejela še mednarodno potrditev za izjemno razvojno in podjetniško zgodbo, so zapisali v sporočilu za javnost. Aleš Štrancar, direktor Bia Separations, je med drugim dejal, da se z mednarodnim priznanjem v prostoru dviga zavedanja o potencialu njihove tehnologije.

image_alt
Kakšna prodaja slovenskega podjetja tujcem! Za 360 milijonov evrov


»Podobno kot v naši panogi velja, da lahko od začetka razvoja inovacije do njene dejanske uporabe na trgu mine desetletje, tudi v Bia Separations po dvajsetih letih trdega dela in odrekanja, danes iz ozadja prestopamo v prvo vrsto na svetovnem odru. Mednarodno priznanje je predvsem nagrada in potrditev za potrpežljivo delo naših vrhunskih strokovnjakov. Želim si, da tako končno dvigamo zavedanje, na kakšnih temeljih se lahko razvija naša regija. Sloveniji pa postavljamo most v svet, saj v njenem okolju razvijamo potencial, ki bo odmeval v generacijah za nami.«

Družba Bia Separations iz Ajdovščine. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Družba Bia Separations iz Ajdovščine. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Spomnimo, da je nedavno nemško podjetje Sartorius, partner biofarmacevtske industrije, za 360 milijonov evrov kupil ajdovsko družbo Bia Separations, katerega večinski lastnik je avstrijska družba Unicorn Biotech. Transakcija bo predvidoma končana konec leta, saj jo morajo potrditi še regulatorji.
 

Več kot 600 nominirancev


Mednarodno priznanje za Bia Separations podeljuje mednarodni ekonomski forum Perspektiva. FOTO: Arhiv Bia Separations
Mednarodno priznanje za Bia Separations podeljuje mednarodni ekonomski forum Perspektiva. FOTO: Arhiv Bia Separations
Mednarodni ekonomski forum Perspektiva s sedežem v Dubrovniku nagrade podeljuje v sedmih kategorijah, v katerih se je letos za priznanja potegovalo 627 kandidatov. Petnajstčlanska neodvisna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki za ekonomijo, marketing, management, finance in podjetništvo, je priznanja podelila 53 najboljšim organizacijam, podjetjem in posameznikom iz sedmih držav. Nagrade bodo zaradi covida-19 v živo podelili šele prihodnje leto v Dubrovniku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine