Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

»Verjamem, da je Slovenija ena od najbolj perspektivnih držav«

Pogovor z Luigijem Fuziom, predsednik uprave banke Intesa Sanpaolo, o poslovanju in prihodnjih načrtih tretje največje banke v Sloveniji.
 Želimo si biti »najboljša banka v razredu« v smislu uporabniške izkušnje in zadovoljstva zaposlenih, pravi Luigi Fuzio. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
 Želimo si biti »najboljša banka v razredu« v smislu uporabniške izkušnje in zadovoljstva zaposlenih, pravi Luigi Fuzio. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
25. 3. 2024 | 12:00
25. 3. 2024 | 12:04
13:19

V nadaljevanju preberite:

»Mesto predsednika uprave v banki Intesa Sanpaolo sem sprejel tudi zato, ker verjamem, da je Slovenija ena od najbolj perspektivnih držav za prihodnji razvoj, z izjemno boniteto in zdravim gospodarstvom. Je strateško umeščena v srednjo Evropo, Luka Koper pa je izjemno pomembna za transport proti vzhodu,« pravi Luigi Fuzio, ki je vodenje banke prevzel marca lani. Z njim smo se pogovarjali o poslovanju tretje največje slovenske banke in načrtih za prihodnost.

Kako sogovornik vidi gospodarsko okolje v Sloveniji, če ga primerjate s podobno razvitimi državami? Kako v banki, naslednici  Banke Koper, ohranjajo lokalno prisotnost in slovensko poreklo v odnosih z deležniki v tej regiji? Kakšne prioritete so si v banki postavili za letos in prihodnja leta?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine