Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Umrl je eden vplivnejših slovenskih gospodarstvenikov Stanko Polanič

Daljše obdobje je bil eden vplivnejših in pomembnejših gospodarstvenikov, zlasti gradbincev.
Stanko Polanič se je uradno upokojil že leta 2013. FOTO: Mediaspeed
Stanko Polanič se je uradno upokojil že leta 2013. FOTO: Mediaspeed
7. 6. 2023 | 09:52
7. 6. 2023 | 10:12
2:13

Iz Murske Sobote je zjutraj prišla žalostna novica, da je po kratki in hudi bolezni ugasnilo življenje pomembnega gospodarstvenika Stanka Polaniča, ki je v svoji karieri zgradil poslovni imperij, ki s svojimi podjetji spada med najpomembnejše zaposlovalce v Pomurju. Daljše obdobje je bil eden vplivnejših in pomembnejših gospodarstvenikov, zlasti gradbincev, na državnem nivoju.

Pokojni Polanič je bil v osemdesetih letih direktor nekdanjega Splošnega gradbenega podjetja Pomurje, nato pa je isto podjetje pod imenom Pomgrad leta 1998 s partnerji prevzel. Pozneje je Polanič s poslovnimi partnerji kupil tudi Kmetijsko gospodarstvo Rakičan in ga preoblikoval v današnjo skupino Panvita, ki jo danes vodi njegov sin Peter

Stanko Polanič se je sicer uradno upokojil že leta 2013, lani pa je na 15. kongresu o prometu in prometni infrastrukturi od DRC – Združenja za promet in prometno infrastrukturo Slovenije prejel častitljivo nagrado za življenjsko delo.

»Več kot ponosni sporočamo, da je Stanko Polanič, dolgoletni lastnik in direktor SGP Pomgrad, prejel častitljivo nagrado za življenjsko delo, za trajen prispevek v gradbeništvu in doprinos pri razvoju Pomurja. Najvišje priznanje, ki ga lahko posameznik prejme v gradbeni stroki, je na 15. Kongresu prometa in prometne infrastrukture konec oktobra 2022 v Portorožu prejel od DRC – Združenja za promet in prometno infrastrukturo Slovenije. Njegovo delo in prejeta nagrada so pomembna spodbuda vsem nam, da sledimo njegovi poti,« so konec lanskega oktobra zapisali v SGP Pomgrad.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine