Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Telekom tokrat tožbo dobil

Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbeni zahtevek družbe Sky net.
Poslovanje Telekoma Slovenije je bilo v preteklih dveh letih v znamenju izgubljenih tožb in poravnav. Prvo letošnjo je Telekom Slovenije dobil. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Poslovanje Telekoma Slovenije je bilo v preteklih dveh letih v znamenju izgubljenih tožb in poravnav. Prvo letošnjo je Telekom Slovenije dobil. FOTO: Voranc Vogel/Delo
2. 3. 2020 | 16:10
2. 3. 2020 | 17:09
1:34
Okrožno sodišče v Ljubljani je v gospodarskem sporu tožeče stranke Sky net zoper Telekom Slovenije zavrglo tako del podrednega tožbenega zahtevka družbe Sky net, glede gradnje baznih postaj in priprave dokumentacije, ki se nanaša na leto 2007, kot preostali del podrednega tožbenega zahtevka glede izdaje naročil za gradnjo 414 baznih postaj in naročil za pridobivanje dokumentacije za 434 baznih postaj, sporočajo iz Telekoma Slovenije.

Sky net je v tožbi zahteval 33 milijonov evrov odškodnine zaradi nespoštovanja pogodbenih obveznosti. Sky net bo moral Telekomu povrniti tudi nekaj več kot 30 tisoč evrov pravdnih stroškov.

Konec leta 2018 je bilo po podatkih letnega poročila proti Telekomu Slovenije vloženih več kot 80 tožb, med katerimi je bila največja prav tožba družbe Sky net.

Spomnimo, da je lani Telekom Slovenije izgubil v arbitražnem sporu glede uveljavljanja odkupne opcije za delež v družbi Planet TV.  Telekom je moral za 34 odstotni delež nato plačati 17,4 milijona evrov kupnine, zamudne obresti in stroške postopka.

Izgubljene tožbe so močno vplivale tudi na uspeh Telekoma predlani, ko se je poravnal v sporu s T-2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine