Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Sodišče deložacijo hotela Diana preložilo za tri mesece

Heta lahko izgubi potencialnega kupca.
Deložacija je v negotovost pahnila okoli 50 zaposlenih v hotelu Diana. Foto Jure Banfi
Deložacija je v negotovost pahnila okoli 50 zaposlenih v hotelu Diana. Foto Jure Banfi
Anja Vučkič, Sobotainfo
3. 4. 2019 | 16:42
4. 4. 2019 | 11:35
1:39
Okrajno sodišče v Murski Soboti je odločilo, da se izvršba, ki je bila sprožena s strani lastnika hotela Diana, družbe Hete, slabe banke avstrijske Hypo banke, preloži za tri mesece.

Lastnica in direktorica hotela Jasna Klepec za naše klice ni dosegljiva, so pa zato bolj zgovorni v Heti, kjer so nam pojasnili, da se je sodišče za takšno potezo odločilo tudi zaradi petdeset zaposlenih, ki bi jih ta nenadna poteza lahko pahnila v socialno stisko.

V Heti odločitve še niso sprejeli, vendar bodo najverjetneje podali ugovor zoper odločitev sodišča. Kot pravijo, se bodo stvari zanje zdaj zakomplicirale, saj lahko izgubijo potencialnega kupca, ki je po njihovih zagotovilih resen interesent za nakup nepremičnine.

Se je pa potencialni kupec pojavil le tri mesece po tistem, ko je Klepčeva od zdajšnje državne sekretarke v uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu ter kandidatke za evropsko poslanko na listi SAB Olge Belec prevzela vodenje hotela Diana.

Klepčeva je oddala že tudi tri ponudbe za nakup hotela, vendar so bile s strani Hete zavrnjene. Razlog za zavrnitev so bile, kot so nam pojasnili v Heti, prenizke ponudbe brez financiranja. Po naših informacijah naj bi Klepčeva za nepremičnino, za katero je Heta želela iztržiti 1,8 milijona evrov, ponudila le 800 tisočakov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine