Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Slovenska podjetja vabim, da pridejo v stik z našo pisarno v Ljubljani

Werner Hoyer, predsednik Evropske investicijske banke, o okrevanju, pandemiji, načrtih v Sloveniji, digitalizaciji in nujnem pospešku pri podnebnih odzivih.
Naše prednostne naloge so okrevanje po covidu-19, podnebni ukrepi, digitalizacija in trajnostna infrastruktura. Ponosni smo na naše sodelovanje s Slovenijo in na naš prispevek k njenemu preoblikovanju v zadnjih 30 letih, pravi Werner Hoyer, predsednik EIB.<br />
Foto Frederic Sierakowski/ Isopix
Naše prednostne naloge so okrevanje po covidu-19, podnebni ukrepi, digitalizacija in trajnostna infrastruktura. Ponosni smo na naše sodelovanje s Slovenijo in na naš prispevek k njenemu preoblikovanju v zadnjih 30 letih, pravi Werner Hoyer, predsednik EIB.<br /> Foto Frederic Sierakowski/ Isopix
3. 9. 2021 | 06:00
3. 9. 2021 | 21:30
21:55

V nadaljevanju preberite: 


»Moje sporočilo bralcem je zelo jasno: pripravljeni smo podpreti vaše zelene naložbe,« pravi Werner Hoyer, nemški ekonomist in nekdanji politik, ki je že skoraj desetletje predsednik Evropske investicijske banke.

Z njim smo ob robu blejskega strateškega foruma govorili o gospodarskih napovedih, digitalizaciji, zeleni preobrazbi in podnebnih rešitvah, naložbah v Sloveniji ter projektih in načrtih za boj proti pandemiji. Z zadnjimi imajo v EIB kar nekaj izkušenj, saj so že leta 2019 kot prvi vizionarsko podprli tedaj malo znano tehnološko podjetje Biontech, ki je kasneje razvilo Pfizerjevo cepivo mRNA ​proti covidu-19.

V pogovoru izveste, zakaj Evropa mora postati bolj zelena in digitalna in kako bo te načrte podprla EIB kot neprofitna investicijska banka Unije. Predsednik EIB pa tudi pove, kako so v banki pripravljeni priti naproti slovenskim podjetjem in investitorjem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine